Hoppa till sidans innehåll

ALK Frontyard Ultra

11 APR 2021 10:04
I lördags var det värnamopremiär för Frontyard Ultra
  • Uppdaterad: 11 APR 2021 10:04

Här kan du läsa om vad Frontyard Ultra är.

Det var 7 damer och 8 herrar som kom till start. Pga pandemin satte vi deltagartaket vid 8 damer och 8 herrar. De första intervallerna blev precis så glada och trevliga som jag tänkt mig. Alla deltagare bjöd till och vi joggade runt de 3 kilometerna varv på varv ganska oberörda dessutom med väl tilltagna pauser då man fyllde på depåerna och satte sig att vila. Frida Nielsen från Åryd som aldrig sprungit längre än 10km var först med att kliva av nöjd efter 7 varv och 21 kilometer (mer än dubbelt så långt som hon någonsin sprungit). Hon klädde på sig varm jacka tog en cola och ett wienerbröd slog sig ner i stol och hejade fram oss andra. Bland alla fina prestationer väljer jag att lyfta på hatten för Stefan Gasellen Andersson som sprang totalt 42km+200m förlängning dvs en hel marathon (det var ett par år sedan sist) och Maria Hörnquist som numera kan lägga till ultralöpare på sitt CV med 45km in på kontot. Nämnas bör ju också de två segrarna Fredrik Bolmstam 57km och ett sista varv i 3.50 fart.......... och Hilda Lööf som sprang 54km missade varv 19 med 30 sek då hon sprang in på 13.30 på de 3 kilometrarna. Trevligt att Thomas Jönsson kom och gästspelade och körde ett rejält långpass med en senare start och Ture Lindqvist som sprang 10km. Tack till er som stöttade upp med glada tillrop och som hjälpte till med organisationen Stefan Pettersson, Mia Lindqvist, Johan Bolmstam, Erika Staaf och alla  löpare som stannade kvar efter det att man klivit av loppet. 

Resultat

   
Hilda Löf 54km
Maria Hörnquist 45km
Martina Gutafsson  39km
Kajsa Gertsson 36km
Katalin Nobles 33km
Jennie Skoog Hedén 27km
Frida Nielsen 21km
   
   
Fredrik Bolmstam 57km
Magnus Åhsberg 57km
Pär Johansson 54km
Micael Lindqvist  54km
Patrik Persson  51km
Stefan Gasellen Andersson 42km
Patrik Peterson 33km
Sören Remar  27km
   

Fick man samma distans var det den som var först över mållinjen på den sista löpta 3kilometern som kom först i resultatlistan.

Stort tack till Värnamo City som sponsrar med vinster vid tävlingen. Vinster som också hjälper till att värna den lokala handeln.”

Skribent: Micael Lindqvist
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info