Hoppa till sidans innehåll

Resultat och sammanfattning Stockholm marathon

10 OKT 2021 11:47
Efter 2.5 års väntan var det så äntligen dags för Stockholm marathon igen.
  • Skapad: 10 OKT 2021 11:47

De 11 ALKarna som kom till start berättar med egna ord hur det gick på loppet

Dam

128. Johanna Rask 3.30.29 - Efter drygt 1.5 års pandemi va det äntligen dags! Hade som mål att hålla ett jämt tempo och gärna känna att jag hade krafter till att öka i slutet. Allt gickenligt plan och jag fick en fin resa genom Stockholms gator med mycket publik och hejarop.

Herr

62. Magnus Åhsberg 2.43.01 - Riktigt nöjd med dagens lopp. Före loppet gissade jag på runt 2.48. Första gången jag dubblera ett marathon inom en vecka.

165. Micael Lindqvist 2.55.35 - underbart med Stockholm igen. Flöt på bra hela vägen jämt och fint tempo, härlig publik och bra löpväder. Lätt att vara motiverad när man springer denna maran. Virtuella maror i all ära men detta loppet är på riktigt. Skönt att komma in under 3h.

179. Pär Johansson 2.56.12 - skön känsla på loppet idag. Kollade inte på klockan en enda gång, hade istället herr ordförande i synfältet under hela loppet. Blev dock aldrig någon fajt då den extra farten inte fanns där idag.Annars roligt att ara tillbaka på de stora tävlingarna, allt var sig likt. Det är klass på organisationen.

340. Johan Bol,stam 3.02.36 - Chansade en aning idag, efter ett år med fokus på annat än löpning, men ändå med vissa positiva vibbar om att kroppen skulle kunna prestera. Ingen bra dag på stockholms gator.. öm tå, öm häl stel i skuldrorna och stundtals illamående. Fick intala mig själv flera gånger att inte bryta eller att börja gå. Positivt iaf att halvmaran avverkades på 1.23 med för stunden god känsla och att mållinjen passerades ganska nära 3h.

2122. Patrik Johansson 3.49.04 - Jag ska springa mitt 27:e Stockholm Marathon det vackraste i världen. Kände mig så där i kroppen efter en hård månad av träning och tävling 131 mil 46 h cykel,löpning och simning. Jag gick som vanligt ut i mitt det känns bra tempo och det gick bra ända upp till halvmaraton 1,43 h efter det fick jag känningar i mina ben och fick gå över på ekonomifart det funkade tills 39 km då jag helt plötsligt fick nya krafter och kunde spurta in på en tid på 3,49 h en sekund före Mattias Ekman. Tack för all support Apladalenslöpparklubb är fantastisk! Med vänlig hälsning, Legenden

2129. Mattias Ekman 3.49.09 - Comeback på marathon distansen för mig. Långt ifrån tränad för att klara av denna utmaning. Hade dock några bra halvmaraton I bagaget som gjorde att jag kände det möjligt att ta mig runt på en för dagen hyfsad tid. Passerade halvmaran enligt plan på 1:38 och höll i till 29km där det tog precis stopp och sista 13 gick väldigt tung. Sluttiden blev 3:49:09 vilket får ses som helt godkänt och nu kanske man skrämt bort det där hjärnspöket litegrann om hur långt ett marathon är.

2946. Marcus Gustafsson 4.04.32 - Planen var att göra marathonpremiär med Göteborgsvarvet marathon. När det ställdes in i sista stund så anmälde jag mig till istället till Stockholm marathon och det ångrar jag verkligen inte. Otroligt fin inramning att få springa i Stockholm och trevlig resa med ett rutinerat gäng! Målsättningen var att komma runt, och det gjorde jag på strax över 4 timmar. Överlag en ganska komfortabel tur runt. Fick blodad tand, så fler marathon kommer springas och då med målsättningen att komma under 4 timmar.

4524. Staffan Svensson 4.58.35 - Första halvan av loppet känndes rriktigt bra. Jag kunte trumma på i 5:45-tempo. Andra halvan av loppet blev desto jobbigare. Det var nu avsaknaden av lågpass gav sig till känna. Krigade mig i mål på blygsamma 4:55:52.
Känner mig ändå rätt nöjd med tanke på förberedelsena.

4611. Markus Nordangård 5.00.08 - inledningsvis en bra och skön känsla men längre in i loppet blev det smärtsamt och frånvaron av långpass visade sig. Oavsett sluttid så var det fantastiskt roligt och efterlängtat att få springa på Stockholms gator.

DNF Stefan Pettersson - Målet idag var 3.45 eller under 3.50, ett gammalt klubbrekord. Tänkte vara glad några mån innan Åhsberg krossar.
Var inte pigg sista 1-2 dygn. Kände mig klen med huvudvärk och magproblem. Klarade 1 mil, andra milen fungerade ej alls, steg av efter halvtid. Nytt försök om 1 mån på hemmaplan.

red. anm. Magnus vann M 50 klassen - grattis grymt sprunget endast 6 dagar efter succén i London

Skribent: Micael Lindqvist
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info