Hoppa till sidans innehåll

Runstreak 100

03 MAJ 2020 16:31
Runstreak 100 Vad är det Per Sigvardsson har gjort för ngt?
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2020 16:31

 Vi fick en pratstund med Per 

Hej Per och GRATTIS

Runstreak - förklara vad är det?
Det handlar att springa lite varje dag ett visst antal dagar. Vad jag hört är originalet 1 engelsk mile (1609m) minst, under 100 dagar.
Du har gjort en runstreak100. Vad har du haft för "regler" och hur kom du på att göra denna galna ide`?
Det var i januari när vi träffade några kompisar som började prata om att köra en Runstreak som jag blev intresserad. Har ju haft lite svårt att hålla ihop kroppen med för mycket löpträning de senaste åren, och den här varianten hade jag aldrig provat. Så jag bestämde mig samma kväll att jag kör!
Mina regler blev: Minst 3km löpning varje dag i 100 dagar. Bara löpning räknas. Om jag klarade det bestämde jag mig även för att skänka 10 kr per dag till Läkare utan gränser, totalt 1000 kr.
Den 20 januari körde jag igång och sen har det rullat på. Över ett par fjällsemestrar, ett antal jobbresor i Sverige och utomlands, regn och rusk och Corona.
Du har alltså sprungit 100 dagar i rad. Hur känns kroppen?
Det är det mest positiva att jag inte har haft ont någonstans! Känns som de korta men regelbundna distanserna byggt upp kroppen på ett sätt som passar mig bra. Det var flera år sedan jag sprang utan att känna något i någon muskel eller sena, och länge sen det kändes så bra att springa som nu.
Bara positivt alltså!
Tar du semester från löpningen fram till jul nu eller fortsätter du köra?
Absolut inte! Jag har tänkt fortsätta med den regelbundna träningen men lätta upp regelverket något. Om jag cyklar något pass MÅSTE jag inte springa 3km efter utan det går bra att ersätta löpning med cykel. Men gör jag inget annat ska det in en 3km:are :)
Det hade varit kul att lyckas träna varje dag i 1 år så det kanske får bli det som blir målet, men jag ska fundera på det nån vecka nu. Men jag tränar på så sviten är inte bruten!
Tips till en som vill börja köra en runstreak. Vad bör man tänka på? Hur ska man gå till väga?
Egentligen bara att bestämma sig och mäta upp ett par 3km rundor om det är den distansen man kör på. Jag har en i stan och en på stig upp mot Borgen som jag varierat mellan beroende på vad som passar. Sen är det bara att köra sina vanliga löppass och fylla på med 3km-are de andra dagarna.
Kör 100 dagar och se vad du tycker, på mig har det gett positiva effekter jämfört med att springa 10-12km 3ggr per vecka och inget mer. Dessutom är det ju helt perfekt att börja nu och köra på över sommaren.
Lycka till!

Tack för pratstunden Per och lycka till framöver. 

Kul om ngn vill testa på detta framöver. Varför inte starta ett helg gäng och sätta upp gemensamma regler vad som gäller för Runstreaken.

Skribent: Micael Lindqvist
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info