Hoppa till sidans innehåll

Visitering bortasupporters

15 APR 2022 09:10
Som några av er kanske sett så gjorde vi en insats med att visitera bortasupportrar på IFK:s allsvenska premiär mot Sirius.
  • Skapad: 15 APR 2022 09:10

Ursprungstanken från IFK var att hemvärnet skulle göra detta men då de pga. världsläget inte kan åta sig den typen av uppdrag fick IFK hitta en annan lösning som då stavas andra idrottsklubbar.
IFK och matchdelegaterna från Svenska fotbollsförbundet var väldigt nöjda med vår insats och vi fick under veckan ett för klubben väldigt bra erbjudande om vi fortsätter samtliga matcher. Detta kommer ge oss än större möjligheter att ordna aktiviteter, resor mm och Styrelsen samt de som medverkade första gången har varit positiva till en fortsättning.
Kortfattat går det ut på att "känna igenom" bortasupporters och leta efter sådant som inte skall in på arenan. Ni får en genomgång av uppdraget 1,5 h före matchstart av någon som deltaget tidigare alternativt IFK:s egna organisation. Vi träffas alltid utanför entrén på Sandgatan där vi får västar etc.
Behovet varierar beroende på vilka lag som gästar. Klubbar som tex. Malmö, Hammarby, Djurgården har både fler och kanske lite "tuffare" supportrar och kommer kräva fler visitatörer.
Vi står som visitatörer inte ensamma utan har möjlighet att tillkalla såväl Väktare som Polis som alltid befinner sig i omedelbar närhet om situationen så kräver.
Alla supportrar som går på fotboll vet hur detta fungerar så det är på intet sätt någon nyhet. Män visiterar män och kvinnor får visitera alla.
IFK erbjuder då som nämnts ALK en bra ersättning. Ni som utför uppdraget får fri entré till matchen samt en extra fribiljett som ni kan använda som ni önskar samt en kioskbiljett som ger hamburgare/korv, dryck samt kaffe till de som visiterar.
Direkt efter sista besökaren kommit genom grinden är vi fria att göra vad vi vill och kan då alltså titta på matchen eller bege oss hemåt om vi hellre vill det.
En lite annorlunda aktivitet som faktiskt var riktigt trevlig, ingen blir frånsprungen, man både hinner och kan prata under tiden och dessutom kan man äta under passet och ha en kul stund med klubbkompisarna.
Vi har fördelat uppdragen fram till sommaren och kan man inte byter man, det går också bra att ge uppdraget till annan lämplig person utanför klubben. De som får uppdrag är de som är aktiva i klubben alltså tävlar för klubben, deltar på aktiviteter och träningar etc. Önskar ni som är lite mer passiva medlemmar ta ett pass så bara kontakta mig så löser jag det.
Mot Häcken måndag 9/5 matchstart 19:00
Ansvarig: Andreas Berg
David Frylegård
Omgång 11 och framåt fastställs senare.
Har ni frågor kontakta mig (Andreas Berg) på endera DM via messenger eller via telefon 073 7315499
Skribent: Micael Lindqvist
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info