Hoppa till sidans innehåll

ALK 10 år

02 NOV 2020 21:34
  • Uppdaterad: 02 NOV 2020 21:34

Nere i Borgenstugans källare föddes ALK den 3 november 2010 då det första mötet ägde rum. Det var Fredrik Bolmstam, Per Sigvardsson, Mattias Vejklint, Stefan Gasellen Andersson och Micael Lindqvist som gjorde allt för att slå sina kloka huvuden ihop........

......och så bra det blev ändå.

10 år senare har vi tagit 141 DM medaljer och 21 SM medaljer och sprungit ett otal lopp både i Sverige och utomlands. Skrattet och det glada humöret har alltid funnits nära till hands och blivit vårt signum.

Hur ska man då sammanställa 10 år av träning, tävling, gympa, semlelöpning, grötlöpning, ultraintervaller, touretapper, tomtelöpning, resor mm mm?

Jag valde att fråga ett 20 tal medlemmar om vad som var deras bästa minne med ALK och så här svarade de.


 

Playitas 2018 - Massa träning, en massa skratt, en massa sol&bad. Man behöver inte mer i livet!

Stockholm marathonresorna - försommar i Sverige, trevligaste loppet som går att springa, välfyllda minibussar med mycket skitsnack på uppvägg och en välsmakande middag på Stavsjö krog på hemvägen.

Ultravasan 2016.
Mycket minnesvärd helg med fantastisk stämning från det att man stod i startfållan 05.00 och sen sprang i mål ett antal timmar senare. Hela resan var mycket lyckad. Våra långa långträningspass inför loppet var också jättetrevliga. Jag kommer aldrig glömma detta äventyr.

Halvvättern 2019. 
Att som nybörjare på cykel klara att ta sig runt 15 mil på under 5 timmar med detta härliga och stöttande gäng trodde jag skulle bli väldigt svårt, men det gick med lite hjälp! Tack till alla som var med

Ett tisdagspass på ALK 8an veckan efter Göteborgsvarvet. Fint väder, fin runda, trevligt sällskap och en kropp som kändes stark och fjäderlätt.

Glädjen i att få arrangera Värnamorullen och den kamratskap som byggs under tiden.

Lidingöloppsresorna!!! Bussresa , hotell , god mat , tufft lopp, bubbel  o öl efter målgång , här kan man snacka om After Run !!!

Ultraintervallerna i Januari när tempen visade nästan - 20 grader.

Alk-trail, där engagemang, proffsig anläggning och härligt driv möter löpare på vår hemmaplan

Resorna det som generellt sticker ut men vill nog ändå lyfta fram de välarrangerade träningshelgerna med frukostbuffé

Göteborgsvarvsresorna, det var därför jag gick med i ALK.

Finns många härliga minnen!
Värnamo kvartsmarathon. Året är 2011 och vi ska visa upp oss för Värnamoborna för första gången. Vi är ca: 30 löpare från klubben som joggar upp till start i våra nya klubbtröjor som precis har hämtats ut. Den kaosen i sporthallen när alla skulle hämta ut sin tröja innan start.

Kåtgrillningen 2018
En underbar februarikväll, skidåkning i pannlampans sken med korv och kaffe i grillstugan i Vallerstadskogen. ALK visar sig från sin bästa sida med stort engagemang på kort varsel.

Lägger till ett minne från ALK-vardagen.
Charlottes fantastiska styrkegympa. Fångar och engagerar många medlemmar i olika åldrar. Numera en fredagsklassiker!

Upplevelselöpning Munkaleden från Nydala kloster till Byarums kyrka, oktober 2017. 40km löpning i vacker natur.
Vi var ca 25 personer anmälda som sprang hela eller halva sträckan i ett behagligt tempo utan tidspress. Matpaus efter halva vägen.

Jag tänker på alla pass med gott sällskap som nog aldrig skulle ha blivit genomförda utan ALK-kompisar. Regniga, soliga, blåsiga, underbara och fullständigt idiotiska pass. Och allra knäppast var kanske att springa på Finnvedsvallen i tomtekläder, eller vad tror du Kristofer Tilderkvist?

Det finns många tillfällen men jag får väl ändå lyfta Tomtelöpningen på Finnvedsvallen. Fortfarande förvånad att så många valde att delta.

Långpassen deluxe (som oftast Bolmstam jr komponerar). Den jag minns mest är dagen innan midsommarafton 2019. På kort varsel bestäms att ta bussen till Gnosjö och sedan springa hem till Borgen utan att knappt vara i närheten av en offentlig bilväg. Och helt utan någons vetskap, utmed turen, dök Thomas Olsson upp som gubben i lådan med energi o vätska.

Jag har många härliga minnen från ALK-åren som gått men ska jag plocka ett blir det nära-döden-upplevelsen på Stockholm Maraton 2012 då det var svinkallt och regn. Ett gött gäng från ALK var där och strax innan start när vi laddade uppe i ett omklädningsrum kom någon på idén att spela in en filmsnutt som visade hur man kunde använda en sopsäck som vindskydd inför start. Stefan Andersson tog huvudrollen och vi gick ut på baksidan och spelade in. Vet inte om filmen finns kvar men det var otroligt roligt både under inspelningen och efteråt.

Lite spridda minnen från Göteborgsvarvsresorna...
(Ni får rätta mig om jag har fel)
- Fantastiskt trevliga resor med ett gott gäng som har kryddats med folk från andra klubbar som varit med i bussen med mycket skitsnack.
- Gissa min tid, alltid lika spännande
- Alltid lika fantastiska chaufförer och reseledare som sett till att vi har blivit "fulavsläppta" vid Marklandsgatan, tills man flyttade nummerlappsutdelningen till Svenska Mässan. Någon gång krävdes det lite övertalning av vakterna från våra eminenta reseledare.
- Rasta innan Borås, senare vid Grandalen, för att käka medhavd matsäck och ladda inför loppet.
- Eller som den gången vi fastnade i trafikstockning på Söderleden och en lätt panik spred sig i bussen för de som skulle starta tidigt, tror det löste sig så alla hann till start, men det var på håret.
- Tror det var vid Göteborgsvarvet något år begreppet "Nya tuffa ALK" myntades när några blev utslängda från en restaurang eftersom man inte fick ha med sig medhavd öl in på restaurangen... 
- Men framför allt alla fina prestationer på varvet.
- 19 gånger har det blivit hittills för mig på varvet, sen kom Covid-19 och ställde in 20 varvsfirandet.

Det mesta är nämnt tidigare. Men saker som blev lyckade och lockat förvånansvärt mycket folk (som man kanske inte hade förväntat sig av en löparklubb) utan inbördes ordning: Nybörjarcrawl, skidträningar, fotboll i mellandagarna, cykelträning för vättern, triathlon, orientering, beermile. Men mer specifikt är det värt att nämna Tour de Osudden, grunden till ALK sprungen ur Apladalens Löparakademi. Minns det än idag att jag följde gästboken på denna sida där det senaste ryktena inom löparvärlden spred sig som löpeldar (om än något lokalt..) Och plötsligt så stod det klart att föreningen Apladalens löparklubb hade bildats och man kunde gå med som medlem.

Har läst igenom "tråden" och kom att tänka på att en av de knasigaste saker man gjort med ALk inte är omnämnt. Nämligen Vidösternknatet det året jag var med tror jag inte många av oss sprang samma sträcka. Fika pauserna var lite udda med frukost i sundet och kakfest på vidösternstation . Det var mitt första "långlopp" o jag tror att om man filade lite mer på upplägget kunde det bli ett trevligt arrangemang.


Man blir både stolt, lycklig och alldeles varm inombords när man läser detta axplock av äventyr och upplevelser som har berikat våra liv dessa 10 år.
Må solen fortsätta att skina på ALK och stående tradionella arrangemang varvas med galna påhitt så hoppas vi på många goda ALK år framöver.

 

Skribent: Micael Lindqvist
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info