Hoppa till sidans innehåll

Äventyrslöpning i skogarna runt Jönköping

27 JUN 2021 14:54
Tre  ALK:are gav sig iväg dagarna innan midsommar för att springa i skogarna  runtomkring Jönköping.
  • Uppdaterad: 27 JUN 2021 14:54

De tre ALKarna var Mattias Ekman, Pär Johansson och Micael Lindqvist. Upphämtning i Värnamo 08.30 för bilresa till Hotell/vandrarhemmet i Huskvarna.

När vi bytt om och packat med oss dricka och diverse energi i form av russin, nötter, godis så hoppar vi på bussen till centrala Jönköping där sker första misstaget då vi inte hoppar av vid resecentrum och få ta oss en rejäl snabbrush för att med 10 sek marginal hinna med bussen till Bottnaryd (annars hade vi snällt fått vänta 1h). Bottnaryd skola tar vi sikte på men vi missar även denna hållplats och får börja dagen  med en dryg kilometer asfaltslöpning tillbaka till Bottnaryd och efter en stunds diskussion med lokalbefolkningen så hittar vi så äntligen själva leden. Nu är vi glada och pigga och fulla av energi efter dessa små fadäser inget kan stoppa oss. Värmen börjar dock snabbt göra sig påmind  och vätskan kommer att bli ett problem. Vi hittar ett ställe för påfyllning vid en scoutstuga men påträffar en död groda i brunnen och väljer därför att fortsätta springa törstiga tills vi äntligen springer förbi ett hus ute i skogen där vi blir  lovade att fylla på våra flaskor vid deras utekran.

Efter att Pär Johansson har föreläst om att vitmossa inte är vitmossa utan att det egentligen heter fönsterlav  börjar Ekmans steg och tempo bedarra en aning och han väljer att kliva av och gå till Taberg för att sedan ta bussen  till hotellet. Efter ytterligare ett par kilometer stannar en dam i bil upp när hon kommer ikapp oss jag undrar vad hon vill då jag plötsligt ser att Ekman sitter i passagerarsätet och har tiggt sig till skjuts in till Taberg. Resten av dagen framförallt efter att vi klättrat upp för Tabergstoppen blir vi tröttare och tröttare och tröttare tills vi efter 50 kilometer i tuff terräng och tuff värme och med fem kilometer kvar till Huskvarna ringer och ber Ekman att hämta oss med bilen (vi har ju en dag imorgon med).

Pizza och öl till matchen Sverige-Polen smakar utmärkt och vi börjar så smått vakna till liv igen. Efter en god natts sömn och en god frukost tar vi bussen norrut på torsdagsmorgonen. Tanken att ta oss från Gränna till Husqvarna har vi kasserat redan kvällen innan utan planen är nu att haka på John Bauerleden från Skärstad Kullen men vi missar för tredje gången på mindre än ett dygn hållplatsen och tvingas hoppa av i Ölmestad och börja dagen med 3 km asfaltslöpning på trafikerad bilväg……. Ekman har fått nya krafter och kilometerna när vi väl kommit in på John Bauerleden är trevliga med lite småprat om ditt och datt. Dessutom finns det en del vackra partier med insprängda småsjöar i terrängen och mot slutet av dagens 31km kommer vi upp på en magnifik höjd med utsikt över Vättern – fantastiskt vackert. Resan slutar framme vid IKHP - stugan tänker vi men det visar sig att löpningen ner från IKHP-stugan till hotellet blir smärtsamma med brant utförslöpa på stumma ömma lår. Dusch, mat och hemresa kvartstår och med ett par dagars distans till denna äventyrslöpning så är slitet och tröttheten bortglömt och de trevliga upplevelserna är de som består.

Tack Mattias och reseledare Pär för en trevlig utflykt.

Vi sprang Södra Vätterleden på onsdagen som egentligen börjar i Mullsjö vi startade i Bottnaryd.

På torsdagen sprang vi delar av John Bauerleden 31km hela John Bauerleden är drygt 50km

Skribent: Micael Lindqvist
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info