Hoppa till sidans innehåll

Avslutning Prostsjön Triathlon Tour

03 SEP 2020 18:37
Onsdagen 2/9 var det dags för officiellt avslut för onsdagsträningarna och en giganternas kamp i våran cup.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2020 18:37

Hela säsongen 2020 har ju för alla som håller på med konditionsidrott varit minst sagt speciell. För oss Triathleter har detta kryddats med div. badförbud och utmaningar att hitta en ny bana samt ändra vissa datum i cupen pga. detta.

Hursomhelst har det blivit ett antal riktigt trevliga tillställningar med 1 tillfälle vid Prostsjön och 3 tillfällen i Hjälshammar för att lösa 2 st. sprint och 2 st. Olympiska distanser. Prostsjön är en fantastisk oas mitt i stan med en välkänd bana som alla hittar medans vi fått bygga och skylta banan i Hjälshammar från tillfälle till tillfälle, några hade nog önskat än fler skyltar, tur det inte är orientering vi sysslar medJ

Just cupen har varit ett riktigt trevligt inslag i den annars så tävlingstomma kalendern. Idén föddes av Patrik som hållit ihop poängräkningen baserat på Niclas eminenta tidtagning. Vi är många som hjälpt till att dra i trådarna men nämnas skall även Dan som har ett brinnande hjärta för det här med triathlon och allt kringfix. Som sagt ingen nämnd och ingen glömd och jag kan bara nöjt konstatera att vi kunnat njuta av hembakat fika, hamburgare, glass mm mm och att man aldrig blir ensam när prylarna skall plockas ihop, TACK!

Inför avslutande race som skulle vara en sprint var det bestämt att det skulle bli en jaktstart som i sin tur baserats på presterade tider i föregående race. Tanken var att det skulle bli en rejäl batalj och i teorin en spurtuppgörelse in i mål och spännande blev det. I och med att vi tvingades ändra datum pga. situationen med Prostsjön togs beslut om att ge Cai och Marcus Aronsson poäng som om de startat förra gången. Detta pga. att de körde tävling i Helsingborg den dagen vi flyttade till. I cupen blev det en jämn uppgörelse som ni kan se i listan på herrsidan med Cai i topp, Dan som fin två och Patrik på bronspeng. På damsidan var Angelica i princip ohotad då det varit skadeproblem hos vissa samt att inte Maria kom till start, Grattis till er!

Vi övriga fick ett race om poängen i sista racet och som ni också kan se i listan lite andra namn än vanligt i topp. De som inte hade poäng från tidigare fick självklart också starta men då utan möjlighet att ta poäng från oss som stred om dessa.

Vi fick en fantastisk kväll där vädret blev på vår sida även om regnet föll strax innan start. För min del somnade jag med ett stort leende och summerade säsongen lite snabbt innan John Blund gjorde entré. Det kan säkert bli några fler tillfällen om vädret ä med oss och andan faller på så håll utkik i gruppen.

Tack alla goa människor för möjligheten att få dela denna glädje och gemenskap, visst jag vill helst köra er från er alla men är ändå rätt nöjd bara i att få vara med och leka!

Skribent: Andreas Berg
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info