Hoppa till sidans innehåll

Hilda Löfs debut i ALK:s färger

15 JUL 2021 23:09
Hilda Löf som vi känner till som segrare i våra "hemmatävlingar" Ljusseveka maraton och ALK Frontyard ultra debuterade för ALK i samband med SM på 10km
  • Skapad: 15 JUL 2021 23:09

Läs Hildas egna berättelse om loppet:

"Detta lopp blev det första milloppet på nästan två år för min del. Otroligt kul att komma tillbaka till ett millopp som är mer än ens egna virtuella tävlingsbubbla! Detta lopp blev även det första som jag representerade ALK eftersom min skidklubb inte är ansluten till friidrottsförbundet.

Loppet gick i över 30 graders värme. Det var stekhett och kvalmigt med åska hängandes i luften. Det kändes jobbigt att ens vara utomhus. Mitt mål var att springa under 40 minuter. Jag började tveka på det med tanke på förutsättningarna men ville verkligen göra mitt yttersta för att nå det ändå.

När starten gick var det lätt att dras med i ett aningens för högt tempo. Precis så som man inte ska göra. Mina två första kilometer gick lite för fort, vilket säkert bidrog till att jag tappade farten sista kilometern. Värmen drabbade mig tidigt och kroppen fick slita mer än vanligt för att orka hålla uppe tempot.

Jag sprang hela tiden på gränsen av vad jag klarade av. Upp till 6 kilometer kändes det acceptabelt men där vid sista varvningen började kampen på riktigt. Jag mådde illa, kallsvettades och kände mig allmänt dålig. Det var inte konstigt att löpare droppade av vid sidan. Jag hade fortfarande chans på 40 minuter men jag insåg att det skulle bli tight. Jag kämpade vidare samtidigt som tempot började sjunka. Med en kilometer kvar strejkade kroppen. Det kändes som att hela jag var mjölksyra. Huvudet ville så mycket men benen svarade inte. Jag började få svårt att hålla rak kurs och jag minns att jag funderade på om jag skulle komma i mål eller om jag skulle trilla ihop. Till slut kom upploppet och jag försökte krampaktigt att spruta med ben som inte ville lyda längre.

Efter mållinjen låg jag ner länge och mådde bättre efter att jag blev dränkt i kallvatten. Klockan stannade på 40.16 och jag blev jättebesviken och ledsen över att jag inte kom under 40 minuter som var mitt mål för dagen. Med lite distans till loppet har besvikelsen lagt sig en aning. Jag sprang nytt personbästa, placerade mig som fyra i JSM och 43:a i SM. Nu ser jag fram emot nya lopp och möjligheter. Snart är vi ute på löpartävlingar igen, allihopa!"

Allt gott! Hilda Löf

Stort grattis Hilda bra sprunget och välkommen till ALK

Skribent: Micael Lindqvist
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info