Hoppa till sidans innehåll

Löparäventyr 1 [Munkaleden]

26 JUN 2020 20:37
Under sommaren kommer jag genomföra några olika löparäventyr. Den 23 juni sprang jag Munkaleden och är följer en resumé.
  • Uppdaterad: 08 JUL 2020 20:37

2020-06-23: Löparäventyr 1

Munkaleden: Nydala-Byarum + en liten nerjogg till stationen i Vaggeryd. Finfin tur genom härlig Smålandsnatur! Har i flera år tänkt att jag skulle springa Munkaleden och nu var det äntligen dags. Fick skjuts till Nydala på morgonen och gav mig av vid 8.30. Vädret var fint, ca 20 grader och växlande molnighet. Temperaturen steg lite under dagen.

Första 20km gick mestadels på stig och en del spång. Leden var mycket väl uppmärkt med blå markeringar, dessutom informationsskyltar om många av de platser man passerade. Kanske mer för vandrare som strosar fram men trevligt att det finns. Efter Tofteryd halvvägs kom ett parti med asfalt, och sedan in i skogen igen för lite obanat. Vid Peos Lada i Nåthult kunde man välja en västlig eller en östlig sträckning, jag valde den västliga. Vid skjutfältets läger i Skillingaryd tog jag lunchpaus efter ca 26 km. Sen var det dags för ett parti asfalt igen innan man vek av in i skogen igen och avslutade över fina tallhedar väster om Vaggeryd och upp till Byarums kyrka. 42 km och ca 4h stod klockan på då jag var framme vi kyrkan. Benen var ganska slitna men efter en macka och lite dricka var jag redo att följa höglandsleden en bit och vidare på stig till stationen i Vaggeryd där jag tog bussen tillbaka till Värnamo. Gött! En fin tur som rekommenderas för den som är sugen på långlöpning.

Nu laddar jag för nästa äventyr, får se vilket det blir och när men återkommer med en rapport framöver!
Må väl och spring lugnt! 👍😛

https://naturkartan.se/sv/varnamo/munkaleden

//Per Sigvardson

Bakgrund:

Under sommaren 2020 ska jag försöka genomföra ett antal äventyrslöpningar som dagsturer (om kroppen håller och hälsan är med mig 😊). Jag kommer springa ensam (men har alltid ALK-tröjan på mig) och kommer använda kollektiva transportmedel till och från så långt det är möjligt.

De turer jag planerar att göra är:
 Munkaleden, Nydala-Byarum, 40km
-John Bauerleden, Gränna-IKHPstugan, 50km
-Vildmarksleden, Hindås-Skatås, 42km
-Gotaleden, Göteborg-Alingsås (uppdelad på 2 etapper), 70km

Skribent: Per Sigvardsson
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info