Hoppa till sidans innehåll

Löparäventyr 2 [John Bauerleden]

08 JUL 2020 20:22
I veckan har jag sprungit John Bauerleden och är följer en rapport från turen.
  • Uppdaterad: 08 JUL 2020 20:22

Äventyr 2: John Bauerleden, längd 50km, Start: Gränna, Mål: IKHP-stugan i Huskvarna.

06:30 klev jag på tåget i Värnamo. Bytte till buss i Jkpg och var framme i Gränna kl 9.00. Efter att ha justerat till utrustningen lufsade jag iväg. Vädret var perfekt, 16-17 grader och växlande molningehet och en lite lagom svalkande vind.

Turen började utmed Vättern och genom den pittoreska byn Röttle vid Vätterns strand. Efter ca 6km bar det uppför! Som helhet var det en ganska kuperad tur och lite knixigt underlag bitvis. Inte så mycket väg utan mer stig och mindre skogsbilvägar. Leden är väl uppmärkt och flera vackra utsiktsplatser och några sjöar passerades under dagen. Tog lunchpaus efter ca 25 km och kunde kostatera att benen och kroppen kändes pigga. Efter en macka och några bananpannkakor var det dags att fortsätta. 

Efter ca 30km märkte jag att vätskan skulle komma att tryta innan jag nådde ledens slut. Hade haft med mig 0,5l som jag drack innan jag startade och sedan 1,5l i ryggan. Tänkte först att jag skulle be om lite vatten vid något hus men såg inte till några människor direkt så det blev inte av. Blev till att fylla flaskorna i en sjö vilket kan vara lite vanskligt men det blev också en nyttig lärdom. Det gick bra denna gången men nu har jag beställt vattenreningsmedel som man kan droppa i flaskorna nästa gång och ta död på eventuella bakterier och organismer. Det gäller att vara förberedd.

Kilometrar lades bakom mig och till slut nådde jag målet vid IKHP-stugan i Huskvarna. Klockan stod då på 51,5 km. En härlig känsla och mycket nöjd med dagen. Som nedjogg sprang jag vidare 3km till fam Eskilsson i Huskvarna där det blev god fika och en dusch och sedan skjuts till stationen i Jönköping och bussen hem. Kl 19.00 var jag hemma i Värnamo igen, mycket nöjd och belåten!

Jag kan konstatera att jag var mindre sliten denna gången än när jag sprang Munkaleden senast. Kanske hade benen vant sig lite mer, kanske dagsform, men jag var även nogrannare med intag av energi vilket jag tror jag hade nytta av. Försökte peta i mig lite nötter, snickers och druvsocker under hela turen och tog 2 stopp när jag även åt macka och pannkaka. För mig känns det ganska tydligt att jag piggnar till direkt efter att jag ätit något så det var nog rätt taktik.

Nästa äventyr blir Vildmarksleden mellan Hindås och Skatås, 42km. Är jag pigg och hel kan det bli i början av v29. Vi får se!

Mer information om John Bauerleden finns här för den som är intresserad:
https://www.jonkoping.se/upplevagora/friluftslivochmotion/vandringsleder/johnbauerleden.4.74fef9ab15548f0b800265c.html

https://naturkartan.se/sv/jonkoping/john-bauerleden

//Per Sigvardson

Bakgrund:
Under sommaren 2020 ska jag försöka genomföra ett antal äventyrslöpningar som dagsturer (om kroppen håller och hälsan är med mig 😊). Jag kommer springa ensam (men har alltid ALK-tröjan på mig) och kommer använda kollektiva transportmedel till och från så långt det är möjligt.

De turer jag planerar att göra är:
Munkaleden, Nydala-Byarum, 40km
John Bauerleden, Gränna-IKHPstugan, 50km
-Vildmarksleden, Hindås-Skatås, 42km
-Gotaleden, Göteborg-Alingsås (uppdelad på 2 etapper), 70km

Skribent: Per Sigvardsson
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info