Hoppa till sidans innehåll

Löparäventyr 3 [Vildmarksleden]

14 JUL 2020 21:41
Idag var det dags att ta sig an Vildmarksleden mellan Hindås och Skatås!
  • Uppdaterad: 14 JUL 2020 21:41

Vildmarksleden är en vandringsled mellan Hindås och Skatås som mäter 42km. Leden övergår i Hindås i Sjuhäradsleden och fortsätter till Borås.

Jag har ju som mål att åka kollektivt till min äventyrslöpningar i sommar men till Hindås hade det tagit alldeles för lång tid eftersom tåget mellan Värnamo och Göteborg inte går i sommar pga spårarbete. Det blev till att tanka bilen med HVO och ta den till Hindås istället.

Jag parkerade och startade vid Hindås station strax efter kl 8. Enligt alla vädersiter skulle vädret vara gråmulet och regn men jag bestämde mig för att köra ändå. Bra att testa utrustning och mig själv under lite blötare förhållanden tänkte jag. Har ju haft torrt och fint väder på mina andra löpningar.

Leden lever verkligen upp till namnet, riktig vildmark under i princip hela sträckan. Eftersom det dessutom var blött var det bitvis ganska slirigt och km-tiderna blev förhållandevis långa. Det var ingen trängsel och jag mötte bara en person förutom på slutet när jag kom in i Skatåsområdet då lite fler vandrare och löpare dök upp. Utefter leden passerades ett flertal sjöar och vindskydd och jag tror man kan hitta många fina lägerplatser om man skulle vandra och övernatta.

Förutom vädret tycker jag detta var den finaste leden hittills. Jag har orienterat en del i dessa trakter och det är något visst med vildmarksområdena som finns runt Göteborg. Omväxlande natur och terräng och nästan lite fjällikt bitvis trots att man närmar sig en storstad. Den sista delen av Vildmarksleden sammanfaller dessutom med Bohusleden och Gotaleden så möjligheterna att fortsätta finns om man skulle vilja det.

På väg in mot Skatås motionscentral började jag känna igen mig och det var en härlig känsla när jag passerade Härlanda tjärn och de sista kilometrarna in mot slutmålet.

Väl framme vid Skatås blev det dusch, bastu och lunch. Sedan vagnen ner till centralen och tåg tillbaka till Hindås och bilen hem.

Äventyr 3 är avklarat och jag ser redan fram emot nästa som jag planerar ska bli Gotaleden mellan Göteborg och Alingsås 70km, uppdelat på 2 etapper á 35km. Men, det dröjer några veckor...

Kartor och mer info om leden:
https://vildmarksleden.eu/

Löparhälsningar
Per Sigvardson

Skribent: Per Sigvardsson
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info