Hoppa till sidans innehåll

Löparäventyr 4 [Gotaleden]

11 SEP 2020 09:21
Mitt sista löparäventyr för i sommar är avklarat, Gotaleden mellan Göteborg och Alingsås fredag den 4 september.
  • Skapad: 11 SEP 2020 09:21

Gotaleden är 71 km enligt ledbeskrivningen men blev 75 km på min gps-klocka. Vi säger att den är drygt 70 km. Man kan vandra eller springa de 9 etapperna som det passar, och eftersom leden följer järnvägen mellan Göteborg och Alingsås går det bra att ta sig mellan etapperna om man vill dela upp den. Jag hade från början tänkt dela upp den på två dagar men efter mina tidigare turer bestämda jag mig att försöka ta hela i ett svep. 

Fredag den 4 september kl 07:30 stod jag vid starten på Kungsportsplatsen i Göteborg. Vädret var perfekt för löpning denna dag, ca 16 grader och halvklart, och kroppen kändes bra. Jag hade tagit tåget till Göteborg kvällen innan för att maxa dagen och kunna starta i hyfsad tid. Medan morgontrötta göteborgare skyndade till sina arbeten med en kaffekopp i näven och portföljen under armen gjorde jag mig redo för start. När klockan hade fått sattelitkontakt var det bara att ge sig iväg. Det är en speciell känsla att ge sig iväg med så många kilometer och timmars löpning framför sig, och jag tycker det är häftigt hur galet det än kan låta. Jag startade klockan och lufsade iväg...

Ut genom stan och upp till Skatås och vidare mot Kåsjön och Jonsered. Så här långt gick leden mycket på stig i klassisk göteborgsk vildmark. Fint men lite kuperat och stenigt.

Mellan Jonsered och Lerum var det först lite skön väglöpning men sen rejält kuperat och på stig igen. Härligt!

I Lerum fick jag oväntad support och hejarop av mina föräldrar som följde min löpning och tagit sig dit! Det blev en liten kick och kul med lite sällskap! 

Nu väntade en mycket fin sträcka mellan Lerum och Floda utmed Säveån och vidare mot Nääs Slott. Här var det lite mer folk i rörelse vilket var trevligt.

Nu ändrade leden karaktär och det blev lite mer väglöpning om än kuperat. Flera rejäla backar både uppför och nerför, men det var rätt skönt att springa lite väg, nu började det kännas i benen men jag hade egentligen inte ont någonstans så det vara bara att mala på.

Sista stoppet blev på Västra Bodarna där min föräldrar hade förberett stol+banan+stort glas mjölk. Efter en paus gav jag mig iväg på sista milen och det hägrande målet i Alingsås. Det var en härlig känsla när jag började känna att det här skulle gå vägen :)

Jag kan inte säga att jag blev så mycket tröttare utan det vara bara att mala på och hux flux så var jag framme på torget i Alingsås. Underbart! Jag hade slagit mitt tidigare längdrekord och springit i närmare 9 timmer. Supernöjd!

Jag tycker Gotaleden är en mycket fin och omväxlande led i vacker natur. Den är väl underhållen och märkt och det finns gott om service utmed leden om man vill ha det. Denna gången var det tex inga problem att fylla vatten och man passerade flera orter med allehanda service. Det är även bra att det går att ta någon av delsträckorna om man vill det. För mig tycker jag det passade bra att börja i Göteborg och få lite mer väglöpning i slutet, men det är ju en smaksak.

Det var det 4:e av 4 löpäventyr för mig denna sommaren. Det har varit riktigt spännande och utmanande för mig och jag har verkligen insett att denna form av löpning passar mig, och det kommer jag fortsätta med i olika former och för att se nya platser. Var och när får framtiden utvisa!

Spring lugnt och njut av naturen! Vi ses!

Löparhälsningar
Per Sigvardson

Skribent: Per Sigvardson
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info