Hoppa till sidans innehåll

Månadens profil

20 DEC 2020 15:57
  • Skapad: 20 DEC 2020 15:57

Månadens profil är en kille som började dyka upp förra hösten på våra gemensamma träningar och har sedan dess varit med på nästan alla gemensamma pass dessutom har han varit med morgongänget på helgens långpass. Är han månne årets rookie i ALK? Låt mig presentera ingen mindre än Johan Strand

Ålder? 38 år

Yrke? Tjänstledig och studerar till GIS/mätningsingenjör

Familj? Fru och två barn

Meriter och personliga rekord? 5km 19:08 Touren 21:58 10km 39:53 Halvmara 1:28:56

Hur många gånger i veckan tränar du och hur tränar du? Löptränar 5 gånger i veckan så varierat som möjligt och ett av passen kombinerar jag alltid med styrketräning.

Målsättningar med 2021?Jag vill givetvis putsa alla ovan nämnda rekord och fortsätta bygga upp mig för att även kunna springa maratonlopp. Det skulle också vara kul om jag närmade mig Micke och Knut ytterligare ett steg så att de börjar känna flåset i nacken 😁

Vad ser du för fördelar med att vara med i ALK? Kombinationen den sociala biten och att alltid ha någon att sparras mot i träningspassen. Jag har bara på mitt första år i klubben lärt mig en hel del om löpning och utvecklats mycket, vilket har resulterat i bättre och bättre tider. Det är också kul med alla aktiviteter som klubben anordnar, det känns som att det händer något hela tiden. Jag ser fram emot när pandemin är över så att vi kan komma igång med allt i klubben igen.

Något som kan utvecklas/saknas i klubben? Att försöka få ännu mer personer att gå med i ALK. Det finns väldigt många i Värnamo med omnejd som löptränar regelbundet och som säkert skulle utvecklas ytterligare i sin löpning genom att vara med i klubben. Jag tror att många är nyfikna att börja så på något sätt kan vi säkert bli ännu bättre på att få dessa personer att prova på att träna med oss.

Bästa löparminnet? Det är helt klart att jag lyckades springa under 40 min på milen och 90 min på halvmaran. Vid bägge tillfällena fick jag hjälp av flera personer i klubben som styrde upp och sprang med och peppade vilket var mycket uppskattat.

Främsta egenskap som löpare? Är ganska tunn i kroppen och lätt i steget men ändå explosiv.

Sämsta egenskap som löpare? Har fortfarande en tendens att öppna för hårt ibland vilket resulterat i att sluttiden blir sämre.

Tack för pratstunden Johan och lycka till med löpningen 2021. Hoppas du lyckas med alla dina målsättningar förutom den att du ska närma dig Micke i löpspåret.

Skribent: Micael Lindqvist
E-post: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info