Josephine Ambjörnsson - Om livet som marathonlöpare

  • 3 mar 2014

Den 25 mars klockan 19.30 hälsar vi Jossan välkommen till Borgen.

Förra årets SM medaljör med personliga rekord på 2h 45 min på maran och 1h 16 min på halvmaran kommer och berättar om sitt löparliv (något du inte får missa). Fika serveras också i samband med denna föreläsning . Här ett utdrag från hennes välskrivna blogg dagen då hon tog sin sm medalj:

"Speakern välkomnade mig in på stadion, gratulerade till min första SM medalj, uppmanade publiken att välkomna mig med en applåd och som de välkomnade mig. Jubel från alla håll och kanter och överrallt hörde jag bekanta röster som skrek mitt namn. (Tack alla underbara människor som hejjat hela vägen!) Efter sista kurvan med målet framför mig höjer jag armarna i skyn, applåderar mig själv och jublar som om jag vunnit loppet. För det kändes som en seger. 
Det overkliga hade hänt, kolhydratladdningen hade funkat, kramper och yrsel var som bortblåsta, och den här dagen blev till något helt annat än jag någonsin kunnat föreställa mig. Tårarna rann efter målgång när jag insåg att mitt livs största idrottsliga händelse var ett faktum."
Alla medlemmar är hjärtligt välkomna denna kväll. Ta gärna tillfället i akt och löpträna och basta innan föreläsningen.
Fri entré