ALK on tour i Sälen, betraktelse från en helt vanlig dag

  • 19 jan 2018

Ett gäng orangesvartklädda skidåkare har setts åka varv efter varv Kalven runt. De kommer från alla håll i spåren,vilka är de, var kommer de från? Vi blev nyfikna och skickade upp en reporter.

 I onsdags eftermiddag lämnade en bil Värnamo med destination Sälen, dagen efter kom ytterligare en. Sälen har fått besök av delar av ALK:s skidsektion.

Sällan har det skådats sådana mängder snö i terräng och backe, temperaturen står på -8 grader och pistmaskinen har gjort ett bra jobb. Morgonen börjar med en stor kastrull gröt, kokta ägg och kaffe. Alla taggade för en bra träningsdag. Skaran börjar lugnt och fint tillsammans, ganska snart delas gruppen upp, det spritter mer i benen på vissa (Evebrings, Bokinge och Egerhag). Vi andra låter de hållas, till lunch samlas alla igen i värmestugan för att byta underställ och trycka i sig lite energi för eftermiddagens pass.

Ett par timmar senare, med magen full av tacos och kroppen har fått hjälp med uppvärmningen av bastun så börjas det igen med det vanliga tugget. 

Hur var spåren idag, vilken kilometertid hade du? Vilket valla ska vi köra på imorgon. Vilka seedningslopp ska vi sikta in oss på inför årets Vasalopp. Staka eller diagonala, vilket är bäst. 

Kort och gott, massa nördsnack. Underbart!

Imorgon lördag finns önskemål om att köra startbacken från Berga by upp till Mångsbodarna. En utmaning!

Reportern avslutar med tre snabba till gruppen.

Frågorna var: Barmark eller snö, Flackt eller kuperat, Blåbärssoppa eller Sportdryck

 Axel Evebring: Snö, Kuperat och blåbärssoppa

 Christer Evebring: Snö, Kuperat och blåbärssoppa

 Håkan Egerhag: Snö, Kuperat och blåbärssoppa

 Daniel Bokinge: Snö, Kuperat och sportdryck

 Lars Axelsson: Snö, Kuperat och sportdryck

 Markus Johansson: Snö, Flackt och blåbärssoppa

 Tobias Hagman: Snö, Kuperat och sportdryck. Tobias fick även en bonusfråga: Axa (som han tävlar för) eller ALK. Det mumlades lite men jag tyckte han sa ALK.

 Undertecknad: Barmark, Kuperat och blåbärssoppa

 Sammanfattningsvis: En fantastisk resa med goa gubbar (och en ungdom)

 /Pär Johansson