Guld till Åhsberg

• 14 apr 2019

Under lördagen avgjordes VSM i halvmaraton i samband med Skövdeloppet.

Magnus Åhsberg lyckades bäst genom att ta Guld i M50 på nya PB (Klubbrekord i M50) tiden 1.16.34 tätt följd av den sympatiske Linnea löparen (Stockholm) Robert Löfgren som sprang in 20 sek efter Magnus.

Fredrik Bolmstam kom in som 5:a i M35 på tiden 1.16.52 bara 12 sek från bronset. Placeringen bakom Fredrik tog Mattias Ekman hand om då han sprang in på nytt PB  1.19.35 på den backiga och för dagen vindpinade banan.

Exakt samtidigt som Mattias korsade Micael Lindqvist mållinjen (dock inte hand i hand ala Dan-Ekman GBGvarvet) 1.19.35 (Klubbrekord M45)således en bra tid som dock bara räckte till 5:e plats.

Pär Johansson sprang också i M45 och blev där 7:a på nytt PB 1,21,59

Noteras kan också att alltid lika trevliga Hans Ericsson som var med på resan sprang hem silver i M70 på en tid strax över 1h 40min.

Fina tider av samtliga ALK löpare (Tre personbästa och två klubbrekord) vilket vanligtvis hade gett bättre utdelning i medaljväg. Ovanligt hög klass på startfältet på herrsidan vilket var tråkigt för medaljkandidaterna Fredrik, Mattias, Micke och Pär men samtidigt kul för löpningen i stort -att ta SM medlaj ska vara tufft.

Tunt på damsidan dock här finns läge för våra duktiga "ALK-tanter" att plocka medalj. Exempelvis var det 17 herrar i M40 klassen men bara 3 damer och i M45 21 herrar men bara 5 damer.