Månadens profil

  • 9 jan 2020

Månadens profil är en kille som gör det mesta.

Han cyklar, simmar, springer, åker skidor, tävlar, fixar till allt och alla, sitter i styrelsen, jagar sponsorer och dessutom lär han göra en hel del nytta på sitt jobb. Låt mig presentera den ständigt garvande munhuggaren Andreas Berg.

Vem är jag? En kille med många järn i elden, träningsvillig, social och förhoppningsvis en glädjespridare o fixare.

Ålder?45

Yrke? Elektriker

Familj? Fru och 2 döttrar på 14 o 17 år

Meriter och personliga rekord

Mil 45:06

Halvmara 1:40:32

Mara 3:59:xx

Tri Halvdistans 5:20

Tri Fulldistans 11:22

Vättern 7:41

Klassikern på totalt 18:40

Träning Tränar året runt med fokus på cykel under våren och skidor på vintern. Löpningen finns som en bas hela tiden och så försöker jag få till lite simning inför tri-säsongen.

Målsättning 2020? Vill verkligen göra en bra tid på Vasan. Klassikerrekord blir svårt i och med att Vättern förlängs med 18km…... Milen under 45 min och halvmara under 1:40 vore gött och så den där Iron man på under 11 h.

Vad ser du för fördelar med att vara medlem i ALK? Gemenskapen och att träningen blir gjord. Lite av ett andningshål i vardagen. Sedan är möjligheten att tävla o träna i flera sporter väldigt tilltalande.

Något som kan utvecklas i klubben? Vill slå ett slag för att dela vårt kunnande som finns i gruppen och inte bara slita på med den vanliga träningen.

Bästa löparminnet? Svårt men första årets Lidingöloppsresa var en riktig höjdare. Playitas var helt fantastiskt men för mig var det mer än bara löpning så därav mitt val.

Främsta egenskap som löpare? Envis!

Sämsta egenskap som löpare Tekniken….

Och så en sista fråga – cykel, skidor, löpning, simning, triathlon - Vilket är roligast och vad är du bäst på? Alltså om jag skall tävla så är jag ju klart bäst på cykeln. Roligast är ändå långpassen på löpningen när man kan springa och ventilera världsproblemen.

Tack för en trevlig pratstund Andreas och lycka till med säsongen 2020