Löparäventyr 1 [Munkaleden]

  • 26 jun 2020

Under sommaren kommer jag genomföra några olika löparäventyr. Den 23 juni sprang jag Munkaleden och är följer en resumé.

2020-06-23: Löparäventyr 1

Munkaleden: Nydala-Byarum + en liten nerjogg till stationen i Vaggeryd. Finfin tur genom härlig Smålandsnatur! Har i flera år tänkt att jag skulle springa Munkaleden och nu var det äntligen dags. Fick skjuts till Nydala på morgonen och gav mig av vid 8.30. Vädret var fint, ca 20 grader och växlande molnighet. Temperaturen steg lite under dagen.

Första 20km gick mestadels på stig och en del spång. Leden var mycket väl uppmärkt med blå markeringar, dessutom informationsskyltar om många av de platser man passerade. Kanske mer för vandrare som strosar fram men trevligt att det finns. Efter Tofteryd halvvägs kom ett parti med asfalt, och sedan in i skogen igen för lite obanat. Vid Peos Lada i Nåthult kunde man välja en västlig eller en östlig sträckning, jag valde den västliga. Vid skjutfältets läger i Skillingaryd tog jag lunchpaus efter ca 26 km. Sen var det dags för ett parti asfalt igen innan man vek av in i skogen igen och avslutade över fina tallhedar väster om Vaggeryd och upp till Byarums kyrka. 42 km och ca 4h stod klockan på då jag var framme vi kyrkan. Benen var ganska slitna men efter en macka och lite dricka var jag redo att följa höglandsleden en bit och vidare på stig till stationen i Vaggeryd där jag tog bussen tillbaka till Värnamo. Gött! En fin tur som rekommenderas för den som är sugen på långlöpning.

Nu laddar jag för nästa äventyr, får se vilket det blir och när men återkommer med en rapport framöver!
Må väl och spring lugnt!