DM 10000m

  • 7 sep 2020

Fredrik Bolmstam och Kristofer Tilderkvist försvarade ALKs färger då DM på 10000m avgjordes i Eksjö under söndagseftermiddagen.

Kristofer berättar om loppet:

"Det har verkligen varit en speciell säsong. Att göra riktig säsongsdebut i september fanns inte på kartan i början av året. Så när jag nu åkte på DM/VDM på 10 000 m i Eksjö den 6e september kände jag mig onekligen ringrostig och osäker på formen. Covid-19 hade verkligen prövat motivationen och påverkat träningsfliten. Klubbkamrat Fredrik Bolmstam uttryckte liknande osäkerhet även om han hade ett bra resultat från KM 5000 m i juni. När startskottet gick valde jag därför att lägga mig långt bak i andraklungan vilket var rimligt med tanke på motståndet. Tre man i förstaklungan fick direkt ett rejält försprång. Min fart kändes bekväm så ungefär halvvägs började jag avancera. Jag lyckades rycka ifrån klungan även om detta inte var avsikten från början. Istället tog jag in på två gubbar framför mig och plötsligt var jag 3a i loppet och 2a i DM. Jag lyckades sedan hålla jämn fart in i mål och snubbla in på 34.03 vilket är nytt PB för mig på 10000 m. Fredrik Bolmstam kämpade på bra trots trytande krafter och blev 7a i loppet, 6 a totalt i DM och 2a i M35 på goda tiden 34.45. Med tanke på rådande restriktioner lär det dock inte bli så många fler lopp i år. Därför får jag vara riktigt nöjd med utdelningen på årets första och kanske också enda riktiga tävling."

Grattis till era silvermedaljer Fredrik och Kristofer - bra jobbat. Kristofers tid 34,03 har bara överträffats av Oscar Carlsson i ALKs färger