Månadens profil

  • 2 jan 2023

image: Månadens profil

Månadens profil är en kille som kommit med oss under 2022. Stark på intervallerna och med lite mängdträning kommer han bli grym på längre distanser. Läs och bekanta dig nedan om den nyblivne pappan.......

.....Teodor Norsén

Vem är du?

Jag heter Teodor och är uppvuxen i Dalsjöfors utanför Borås. Pluggade 3 år i Linköping och flyttade sedan till Värnamo för 1,5 år sen med min fru Matilda (hon är härifrån). Jag är kristen och min tro ger mig styrka, identitet och trygghet. Jag tycker om att vara ute i naturen, spela gitarr, laga mat.

Ålder? 26 år

Yrke?

Jobbar som fysioterapeut på Rehabiliteringscentrum Värnamo sjukhus.

Familj?

Fru Matilda och dotter Liv, 7 månader.

Meriter och personliga rekord

3000 m: 10:28

5000 m: 19:11

10 km: 42:12

Halvmara: 1:38:37

Mara - inte sprungit än!

Träning

Har tidigare spelat fotboll, tennis och en del innebandy. Fotboll är favoriten men som livet ser ut just nu är det mkt smidigare och mer tidseffektivt med löpning. Har alltid gillat att springa. Tidigare mest sprungit kortare rundor men sprungit mer längre pass sen jag började i ALK. Tycker om den mesta träningen egentligen, åker gärna skidor på vintern.

Målsättning 2023

Målsättningen är att slå mina PB på 5 km, 10 km (ska försöka komma under 40 min) och halvmara. Även lite sugen på att testa nåt längre lopp. Huvudfokus blir nog på Göteborgsvarvet i maj.

Vad ser du för fördelar med att vara medlem i ALK?

Det är roligt att springa i grupp och dessutom mer effektivare pass där man tar i mer än vad man skulle gjort själv, särskilt på intervallpassen. Man behöver inte heller lägga upp passen på egen hand. Det är  väldigt inspirerande att springa med andra jämbördiga och inte minst lite bättre löpare.

Något som kan utvecklas i klubben?

Jag har inte varit med så länge, men uppskattar variation i träningen. Intervallpassen är bra varierade men kanske kunde variera långpassen lite mer? Antingen fler rundor eller byta håll eller liknande.

Bästa löparminnet

Hm, det är nog ett löpläger jag var med på 2019 på Öckerö. Vi sprang i fin havsmiljö och fick dessutom tekniktips av väldigt duktiga löpare ( Bl.a. Linus Hultegård som vann Lidingöloppet 2020 och Peter Gross som gjort halvmara på typ 67 min)

Främsta egenskap som löpare

Hmm... Kanske att jag alltid vill träna oavsett väder.

Sämsta egenskap som löpare

Tunt pannben (det som tar stopp först)

Tack för pratstunden Teodor och lycka till med löpning och familjeliv under 2023