Stockholm Marathon

  • 3 jun 2023

image: Stockholm Marathon

Folkfest i strålande väder Stockholm Marathon är tillbaka som vanligt efter pandemin.

Läs löparnas egna kommentarer nedan 
Resultat damer

Mimmi Svensson 65a i damklassen på 3:14:12 och kom däremellan in i 3 h klubben (3:20 för damer).Trots skadekänningar i en hälsena blev det PB. Gick ut i ett jämnt tempo som höll hela vägen. Härlig pepp av publiken.

Helena Andren placering 470 på 3:48:56. Höll mig till planen. Kändes bra i 30 km sen var det kämpigt. Nöjd med min tid.

Resultat herrar

Magnus Åsberg 151a i herrklassen 2:49:47 och  vann återigen sin åldersklass. Planen var att hålla 4min. tempo men det gick lite fort första milen. Började känna mig lite trött runt 25-26 och vid 29 började kramperna i baksida lår och lite var stans. Försökte hålla ihop det något sånär men detta var nog en av de mest slitsamma av maror. Har haft alldeles för lite löpträning sedan förra maran för 6veckor sedan.

Pär Johansson 326a på 2:58:48. Stabilt och kontrollerat. Kändes bra hela vägen i fina förhållanden.

Jacob Olsson 499a på 3:05:58. Höll mig till min plan. Kändes väldigt bra fram till 34 km därefter var det kämpigt. Sett till förutsättningar med ett knä som har spökat de senaste månaderna så är jag nöjd med tiden.

Micael Lindqvist placering 509a 3:06:24. Kändes trögt till en början men gick bättre och bättre. Är nöjd att jag bet ihop när 3 timmars ridån gick ner. En passning till Jakob visst är det nettotiden som gäller.

1041a Mattias Ekman 3:28:45 comeback på maran. Öppnade upp optimistiskt för sub 3. Nöjd med halvmaran på 1:28 därefter blev det tungt.

Ulf Halvarson 3592a på tiden 3:57:02. Mål 4 timmar och klarade tiden med 3 minuter. Planen höll men sista milen tappade jag mycket tid och benen och orken tröt men kämpade på och försökte springa snyggt. Kontinuitet är inte min starka sida och längre pass och styrketräning står på agendan. Grymt gäng och en fantastiskt fin huvudstad, en kanondag och ännu mer tid på hälsokontot.

Stefan Pettersson 2899a på 3:49:55 läs mer om Stefans  upplevelse nedan. 

Patrik Johansson 6609a på 4:36:46. Tar sig återigen i mål på stadion efter en period med motgång.

Markus Nordangård 8323a på tiden 5:13:27.  Löpningen kändes riktigt stadig i 25km sen började avsaknaden av långpass visa sig. Gå-Jogg resten av sträckan in i mål.

 

så här säger Stefan om Stockholm Marathon

Jag är nöjd med dagens lopp. Kom under 4 timmar. Det var hyfsat varmt. Jag svettas mycket och visste att vätska skulle vara en nyckel. Det blev ett upplägg med fokus på dryck och tempo. Gällande vätska så började det i torsdags på kurs. Det blev lite öl, whisky och några slivovits. Grunden var lagd. På fredag mer vatten och sportdryck och från Värnamo transport till fängelset i Stockholm. (Långholmen). 
Lördag bjöd på fantastiskt väder, mycket folk och god stämning. Gick ut lite lugnare och höll detta länge. Kände ”runners high” mellan 12-24K och det flöt på. Ny bana i år som var mer central, mycket plattare och bättre. Publiken hejar fram oss. Passerar 30K och ganska ok, lite trött i låren. Nu börjar frånvaro av långpass ge sig till känna. Efter 36 km räcker varken andning, muskler eller rutin, blir riktigt trött och tappar tempo helt i några km, riktig gubbstil i löpningen. 
Nöjd på Stadion på 3.49.55 och därefter skönt eftersnack på konstgräset och skön dusch. Sedan väntas minibuss hem och mat på vägen innan sen hemkomst.