Fem ALKare sprang Kalmar Malkars

  • 2 jul 2023

I månadskiftet juni/juli avgörs Kalmar Malkars som i år liksom flera år tidigare är DM i halvmaraton

Från ALK deltog fem löpare och de berättar själva om sina lopp såhär:

Stefan Winterqvist - Nöjd med dagen efter kollapsen på Göteborgsvarvet, så efter 13-14 km kom tankarna på om är jag inte lite trött i benen men det kändes helt ok så det var bara att fortsätta i samma takt, fick en liten dipp strax innan 20 km men då är man nästan hemma... i mål på 1,28,59. Tiden räckte idag till en 3:e plats i DM.

Fredrik Bolmstam - Kul att springa halvmara igen, räknade efter att det var 5 år sen sist! Bra löpväder men lite blåsigt som märktes mest sista 5km, eller var jag bara trött då? Startade med god känsla och passeade milen på 35,30. Vind, tävlingsovana och lite dåligt pannben gjorde att andra milen gick på 36,30. Lite stort tapp utan att vara så trött, men allt som allt nöjd och sluttid 1,16,24. Tuff M40-klass så tiden räckte ”bara” till en 3:e plats i M40.

Mattias Ekman - Har känt mig rejält sliten efter Stockholm Marathon och med två Halvmarathon Tävlingar efter det som jag sprungit på precis över 1:30 så var jag lite nervös inför dagen och kände efter lite för mycket innan start och var inte säker på om jag skulle klara Sub 90. Första 5km gick ändå ganska bra men mellan 5 0ch 10 km kändes det som jag inte kom framåt överhuvudtaget. Passerade dock milen på 39 minuter vilket ändå var överraskande och därefter höll jag i fram till 17km då jag fick en rejält bra känsla i kroppen och kunde trycka på sista 4 tillsammans med en klunga på 5 personer. Sprang i mål på 1:23:44 vilket jag är supernöjd med då jag inte trodde jag var god för 1:30 vid start.

Som en liten sidonotering så är det väldigt stort för mig att ha varit före vår storlöpare David Peterson två gånger denna veckan. Både idag och på target sprinten i torsdags  Ryktet går att han bokat in en läkarundersökning nu i veckan som kommer då han måste kolla upp vad som är fel då han inte springer ifrån mig längre 

David Peterson - Det var premiär för min del på halvmaran i Kalmar. Kände mig i hyfsad form och vädret var helt okej med 19 grader och uppehåll men lite blåsigt. Som vanligt så öppnade jag bra (lite för bra) och höll tempot i ca 13km sen började kroppen säga ifrån av någon anledning. Jag bet ihop och klarade nästan målet på sub 1.24. Tiden blev 1.24.27 vilket var 9 sek sämre än årsbästa från Hallarydsloppet. Så lite nöjd trots allt. Vi får se vad min hälsoundersökning visar som Mattias nämnde  kan finnas en logisk förklaring varför jag inte kan slå honom för närvarande.

Thomas Jönsson - Min halvmara premiär är gjord nu på riktigt, start i M55 , man börja alltid för hårt, och man vet att man får sota för det sen. Man hinner ha många tankar i huvudet under 21km , planen va bara att köra igenom det, eller kriga sig igenom det. Nu är det gjort, jag är nöjd. 1,56,52

Två DM medaljer för ALK således

Resultat