Mimmi urstark Irongirl

  • 20 aug 2023

Mimmi Svensson gjorde en grym Ironman i Kalmar under lördagen vi fick en pratstund med henne dagen efter.

Hej Mimmi

Först och främst ett stort stort  grattis.Hur känns det såhär dagen efter?

Det känns bättre än vad jag trodde, lite stelt att komma upp från toaletten men annars helt ok.

Berätta kort om loppet? Simstarten var magisk där vi fick lyssna till tonerna av ”Idag är jag stark” med Kenta. Simningen var tuff med dimma och blåst. Temperaturen var däremot behaglig. Försökte hålla ett lugn och simningen tog 1:37. Tackar alla tidiga söndagsmorgnar med ALKs simmare. Byte till cykel och ut på Ölandsbron där sikten var noll pga dimma. På Öland möttes vi av motvind och kantvind. Försökte trycka på och hoppades bara på att jag inte skulle bli för sliten till löpningen. Tillbaka till fastlandet bjöd Ölandsbron tacksamt till medvind. Efter 5h35 min (snitt 32,1 km/h) kom jag in för byte till löpning. Gick ut lite snabbare än tänkt på löpningen men tänkte att det får bära eller brista. Försökte hålla i tempot men fick dra ner det lite. Var kämpigt sista varvet, fick veta att jag låg 6a och försökte bita i och trycka på även om jag bara ville börja gå istället. Publiken utmed banan var fantastisk och ett extra stort tack till Dan och Annie samt Gassellen och Eva för ert pepp utmed banan. Löpningen 3:32. Kom i mål på en sluttid på 10:48 och en 5:e plats i min age group. Otroligt nöjd!

Hur har förberedelserna sett ut månaderna innan loppet?

Har försökt få in fler längre pass och framförallt försökt vänja mig vid tempocykeln. Checkat av hela distansen på varje gren vid olika tillfällen. Sista veckan lite lugnare och kortare pass annars har det inte varit så stor skillnad.

Vad blir nästa utmaning?

Nästa utmaning blir nog ultravasan 90 km och kanske 6 timmars.

Står du på startlinjen nästa år? Hade gärna gjort men är samma datum som ultravasan så tveksamt. Men det är inte sista gången jag står på startlinjen.

Hur gick det för övriga ALKare?

Ytterligare två starka atleter kom till start. Lars- Göran gjorde ett starkt lopp och är nöjd med 12h 01 min utifrån de tuffa förutsättningarna. Putte gjorde sin 10th IM Kalmar och kom in på grymma 15h 27 min.

Tack för samtalet Mimmi  räkna med långpass redan nästa helg!