Varbergsloppet

• 11 jul 2011

Flera bra prestationer av ALK-löpare i helgens Varbergslopp i ett sommarvarmt Varberg där termometern visade hela 28grader.

Det blev flera bra prestationer av ALK-löpare i helgens Varbergslopp i ett sommarvarmt Varberg där termometern visade hela 28grader.

Eva Stenberg: 48,32

Fredrik Bolmstam: 36,12
Stefan Andersson: 39,08
Anders Eckerström: 41,41
Daniel Bokinge: 49,54
Bert Norrman: 52,56

Sen har vi två Skillingaryds-löpare som tränar en hel del med oss.
Filip Andersson: 38,08
Rikard Andersson: 42,29

Avslutningsvis tänkte jag berätta kort om hur jag upplevde loppet.
Starten gick inte förrän kl 14,00 vilket kan göra det lite småkrångligt att veta hur man ska göra med  mat innan loppet, men det blev en banan och en kexchoklad 2h innan vilket bör räcka när det bara är 10km som ska löpas. Startskottet gick och som vanligt gick det undan i början, jag fick jobba hårt  men fick ändå släppa en lucka till Anders Eckerström. Efter en första km 3,25 fortsatte jag med 2km på ca 3,30, där någonstans sprang jag förbi Anders. Efter den öppningen på den relativt tuffa banan med en hel del uppförsbackar och en del knixiga partier inne i centrum på gatstenen kände jag mig relativt sliten redan efter 3km och fick sänka farten något. Jag tappade nog även några placeringar fram till 5km som passerades på 18.15 där jag låg ungefär på 30-35 plats. Men efter det började jag känna mig lite starkare igen och började plocka en del placeringar när en del började få det lite jobbigt i värmen. Jag hörde en hel del som klagade på att det ”bara” var 2 vätskestationer och att sista vätskestationen låg redan efter 6km. Men för egen del tål jag värme bra och tror jag att jag tjänar på det jämfört med många andra och plockade många placeringar sista 2-3km. Nöjd med dagen kom jag kom i mål på tiden 36,12 och slutade på plats 20.

Ett trevligt lopp som jag kan rekommendera. Även om det kanske inte är den snabbaste banan som man gör jättebra tider på eftersom den är relativt kuperad och en del knixiga svängar inne i stan.