Tävlingsberättelse Växjö Marathon

  • 16 okt 2011

Min mara (om någon orkar läsa) det blev lite långt, men en mara är ett långt lopp.

 Hela veckan har marasuget växt mer och mer och när det äntligen blev Lördag så var jag rejält taggad.

 

Uppstigning kl 7.30 ut med hunden på en kort morgonpromenad, tog några löpsteg och kände att den där tröttheten som jag har haft hela veckan var borta, yeees!!

Till frukost blev det gröt två mackor och proviva, fixade lite med colan och nötcremen som jag tänkte ställa ut på bordet vid varvningen.

 

Klockan 09.00 är Fredrik och Mattias här och hämta upp mig.

Fullproppad med enervit, någon sorts gelatin liknande klump som jag började äta redan på Torsdagen mest för att kolla om min mage pallade. Sju enervit fick jag i mig och sista tog jag i bilen på väg till Växjö. Blev lite marasnack i bilen och solen började lysa igenom den täta dimman när vi passerar Rydaholm.

 

Framme i Växjö möter vi de andra ALK löparna, det vanliga snacket i omklädningsrummet om vad man ska ha på sig börjar, men går på rutin inget snack shorts t-shirt och handskar, trots en morgontemperatur på 2-3 plusgrader, men det ska bli 7-8 plus under dagen så det blir perfekt.

 

Efter ett besök på Mickes toa ;) med Mattias och Fredrik (lyx! vi fick en varsin toa) så var det dags att jogga bort till start.

Härlig stämning, lite snack med rosa-pantern som var något mer lättklädd än mig själv, badbyxmannen med det korta linnet är också på plats.

 

Äntligen smäller startskottet!!!!

Det går inte springa sakta på den första kilometern, klockan visa 3.50 oj!. Sänker farten ett snäpp. Börjar känna mig bekväm i den skönlöpande vaggande löpstil som givit mig så många framgångar, hm... Kommer ihop med ett gäng på 5-6 löpare det är Högbys Sonny Karlsson som håller farten, lägger märke till en ung tjej som springer lätt, lätt det är Ida från SK-Graal. David P springer förbi på lätta ben, vi säger hej! Blir lite orolig David brukar öppna hårt! 5 km passeras på 20,20 och gänget håller ihop. Janne står nånstans vid 7km och heja, han ger mig massor av extra energi. Ser att vi börjar plocka in på David igen och efter 8-9 km är vi ikapp. David och Sonny håller farten och skapa sig en lucka till oss övriga. Tjejer springer smart så jag bestämmer mig för att hålla jämnt med Ida. 10Km passeras på 40.50 ser att David drar ifrån Sonny, snart är han med oss igen (Sonny). Farten blir lite ryckig och klungan splittras nu är det bara Sonny, Ida och jag. 15Km passeras på 1.01.08 den femman gick på 20.18, lite för bra för mig, jag släpper och tänker att ensam är stark...

Jag vaggar vidare och börjar får vittring på Fredrik. Micke, Charlotte och barnen är på plats och ger mig massa med +++energi med sina hejarop, strax efter är jag ikapp Fredrik. Förstår att han har en tuff dag efter sin sjukvecka, tråkigt för honom och jag glädjer mig inte åt att springa förbi. Janne har förflyttat sig på banan och är nu nånstans på mitten av varvet. Va hejarop kan göra, får +energi. Nyss passerade Fredrik blåser förbi mig igen, försöker haka på men det går för snabbt. Nu går jag in i mig själv och glider in i runners high, maler vidare och springer förbi Fredrik igen, minns inte om det är strax före 20km är lite snurrig befinner mig i runners high.

Vaknar till vid halvmaran 1.26.20 det är bara 2 minuter ifrån mitt årsbästa på halvmaran och jag är pigg i benen, gött. Börjar tror på under, hej då Mickes klubbrekord!

Vid varvningen sliter jag åt mig min medhavda cola och trycker i mig en nötcreme. Passerar hejaklacken ”härligt” jagar vidare mot 25 skylten. Janne har traskat vidare, jag hör hans röst minst hundra meter längre fram. Kom igen nu Stefan!!! 25km på 1.43.15 börjar räknar på min eventuella sluttid. Springer förbi en sliten David var kommer jag inte ihåg, har fullt upp med att räkna.

Vid varvningen plockar jag till mig en flaska cola men struntar i nötcremen. Passerar hejaklacken igen, känns bra, dom tycker jag ser pigg ut sånt vill jag höra :) Känns långt till 30 skylten, börjar jag inte blir lite sliten? Bort med den tanken. Äntligen 30km 2.05.31, den femman gick på 22.16. Janne håller stilen, heja högt!!! Varvning igen bara två varv kvar nu! Tat det lite lugnt säger en röst inom mig, du behöver inte bevisa något. Passerar hejaklacken och får lite ny positiv energi. JAG KAN JAG VILL, all in för h-vete. 35 skylten har någon stulit den, ska den inte va här? där är den 2.28.10 femman på 22.39. Bara sju kvar, men det är ju inte bara, det är ett varv på touren + ett varv i Apladalen. Janne peppa!!!! Ut på sista varvet, ser att Fredrik har stigit av. Nu vill jag bara i mål och få slut på pinan, min hejaklack är inte kvar! Kämpa vidare, springer jämnt med dom jag har varvat. 40 skylten 2.52.36 femman på 24.25, där sprack 3 timmar. Janne, peppa för sista gången.

MÅL 3,03,41

Tack alla som hejade på mig!