Månadens profil

  • 7 apr 2012

Så var det dags för ännu en ALK profil att presentera sig nämligen..........

....... Jan Pettersson

En utav klubbens flitigaste tisdagslöpare och även den som kanske varit närvarande vid flest gemensamma intervallpass är Jan Pettersson. Här nedan berättar han om sig själv som löpare och om hur det är att vara ALK:are.

 

Hej

Jag är 58 år och heter Jan jag jobbar som tekniker på Landstingsfastigheter på Värnamosjukhus och håller mest på med värme och kyla, är gift och vi har ett barn, hon heter Johanna och är en duktig simmare.

Jag började springa för att förhindra, högt blodtryck, ökad trivselvikt och jag mår bra av att löpträna och har en del mål som exempelvis Göteborgsvarvet på 1:50:00 och springer gör jag ca. 3 gånger i veckan

Fördelen med ALK är att träffa andra löpare för det är ju i mycket en ensamsport och det är lätt hänt att man springer sin runda och tränar kvantitet i stället för kvalitet, nu blir det ju lite olika träningar med intervallträning på Finnvedsvallen, backträning och även löpteknik, jag har förbättrats sen jag börja delta i gruppträningen det är ju kul att man kan utvecklas fast man är över 55 år gammal.

Bästa löparminnet är som den Danska öl reklamen  där Preben frågar Kolingen "När smakar en Tuborg   bäst" och Kolingen svarar "Var gang". och lika dant känner jag.  Att komma ut på ett löpar pass är lika befriande skönt varje gång. Men nu senast var jag i New York och sprang en halvmara och det var en upplevelse. Dels att få springa i Centralpark och ut på sjundeavenyn  förbi Times square, sen vidare söderut på Manhattan och målgång vid Seaport och så slog jag mitt personliga rekord på halvmaran genom att springa på 1:52:17 och kände att hade jag varit lite mer taktisk i början av loppet så hade jag gjort en ändå bättre tid.

 

Tack Jan - Vi ses på våra gemensamma löppass och lycka till i Göteborgsvarvet.