Inför Stockholm marathon

  • 26 maj 2013

Stefan Andersson bjuder på en underbar analys inför årets Stockholm Marathon: De sista tuffa passen är genomförda och det återstår bara vila inför loppet. Jag själv ”gasellen” från Bor kan sitta lugnt tillbakalutad i soffan med en kall öl i handen och tänka på svunna tider. En DNF förra året och en DNS i år tala sitt tydliga språk jag är inte längre att räkna med (en föredetting). Sista veckan brukar vara som en lång väntan på tomten och julafton. Är det någon vecka på året som man känner sig krasslig så är det marathon veckan. Men ta det lugnt det är normalt.

Vilka springer för ALK då?

Pia Michelsen. 0 genomförda lopp. Ska bli spännande att följa en debutant på sträckan. Sprang Göteborgsvarvet i värmen utan att förtar sig på en tid omkring 1.53. Målsättningen är att ta sig i mål.

Charlotte Vejklint. Sprang maran från helvetet (sm 2012) och tog sig i mål på tiden 3.54.35. Är vädret något bättre än 2012 så blir maran en enkel match för Charlotte.

Fredrik Bolmstam. Fredrik inledde sin marathon karriär 2007 i Stockholm med att springa på 3.51.30 och har stadigt förbättrat sig. Snabbaste SM maran gjordes i självaste helvetesmaran på fina tiden 2.52.16. När de andra löparna i klubben genomförde sitt maragenrep med saft och bullar så körde Fredrik 30 km sololöpning på km-farter som talar om väldigt bra form. Jag tror på en tid under 2.50...

Christer Evebring. Ingen nybörjare heller, har sprungit två SM. Helvetesmaran sprangs på fina 3.17.21. Vet inte alls hur formen är men klarades maran så fint förra året så tror jag på en förbättring om inte vädret vill något annat. Jag gissar på 3.12.21

Jonas Hylthen. En debutant. Är snabb på halvmaran, sprang tidigt i våras Heleneholm hm på en tid om jag inte minns fel på 1.34.xx. Jonas är seg och klarade Göteborgsvarvet bra trots vädret. Så här gissar jag på en sluttid omkring...3.35...

Patrik Johansson. Antal genomförda lopp 19!ojoj!! här är en kämpe som är med på allt som är låååångt och jävligt. Här är jag inte orolig för en DNF inget stoppar Putte. Gissar på en sluttid omkring 3.29.

Pär Johansson. Ingen debutant på sträckan men ganska ny på marathon, ett lopp i SM helvetesmaran 3.20.04. Ingen dålig tid men tror att det finns mkt mer spring i de benen.
Ryktet säger att Pär tassar lätt på långa träningspass. Under 3.15?

Dan Johnsson. Två SM lopp. 3.30.13 (2011), 3.35.11 helvetesmaran. Vet inte Dans form så jag gissar vilt på en sluttid under 3.30. Tror att det är Dan som ska köra en ironman i år så då är detta bara uppvärmningen...

Micael Lindqvist. Klubbens marathon professor...Har genomför 15 SM och gör aldrig ett dåligt lopp. 2004 hände något med Mickes marathon karriär, första gången under 3h..på tiden 2.54.57 och har sedan dess radat upp fina tider. Helvetesloppet sprangs på rekordtiden 2.52.23. En DNF finns inte...Formen är god som vanligt och en andraplats i Heleneholm i våras stärker Mickes redan bra självförtroende. Har nu passerat de 40 men åldern tar inte på Micke (väntar fortfarande på den första gubbvaden) tiden lär hamna på 2.52-2.53.

 

Robert Lindqvist. Genomförde Ironman i Kalmar förra året (respekt) Hur ska det gå för Robert i SM då? Göteborgsvarvet sprangs på 1.45 i värmen och Robert va inte nöjd...svårtippad hmm 3.35 gissar jag på.

Humlan. Marathon är hårdrock för Linusson. Har genomfört sex SM. Helvetesmaran stoppade inte Humlan han surrade i mål på 4.24.12 och jag tror att det kom lite tårar på kinden efter den viljeinsatsen. Glad kom han iaf till omklädningsrummet efter att ha stött ihop med några finska löpare och fått filandia eller va det var
Tid gissar jag inte, för när humlan springer är det en bagatell här handlar det mer om hårdrock hela vägen...Köra hem efter loppet är uteslutet en humla ska dricka öl och njuta av sitt lopp.

Raimo Michelsen. Ännu en debutant. Gissa tiden på Raimo är inte lätt. Göteborgsvarvet struntar jag i...Är vädret hyfsat så tror jag på en tid omkring 3.30. Springer snyggt gör han också. Ingen slugger där inte  ska bli spännande att följa...

Stefan Molin. En debutant till. Vet inte så mkt om Stefans löparhistoria. Så någon tid gissar jag inte.
Det får bli ett LYCKA TILL!!!!

Markus Nordangård. Även här en debutant som jag inte vet så mkt om. Född 75, startnr 19948.
LYCKA TILL!!!

 

Thomas Ohlsson. Och en debutant till, spännande med alla debutanter. Har inte så mkt info här heller men född 68 och har startnr5105.
LYCKA TILL!!!

David Peterson. Här har vi klubbens favorit. En seger i år i Heleneneholm Marathon och som han gjorde det sololöpning i 42 195 m på en tid med bara några sekunder över 2.40. Den tiden räckte för en start i elitklassen på SM. Efter en liten seg inledning på Marathon karriären så har släppet kommit på riktigt. Det ska bli mycket spännande att följa Davids framfart. 3.35.02 som Stockholmspers från 2007 kan ju suddas ut redan nu. Här finns det spring i benen och jag tror på en tid under 2.40
Startnr 77 och ombyte på stadion är finfint de. Glöm inte att glassa på startrakan innan start. Spring gärna fram och hälsa på dina klubbkamrater i 1B 

Stefan Pettersson. Ingen debutant här inte har sprungit sju lopp. 3.21.43 som pers i SM. Stefan blir bara bättre och bättre. Har visat sig vara väldigt snabb på intervaller och korta lopp 5-10km. Men marathon är något annat fast jag tror på Stefan och väljer att stryka sista loppet inför maran ”Göteborgsvarvet” när jag ska gissa tiden...3.15.22.

Per Sigvardsson. Tre SM. Är en långkubbare som kan hålla i stort sätt samma fart på en mara som i ett 10 km lopp. 2.58.35 2011 är bästa tiden. Har haft lite problem med småskavanker sista åren men kommer alltid bra tränad till start. Göteborgsvarvet på 1.30 i värmen var Per inte fullt nöjd med, men jag tror att det var en väldigt bra genomkörare så en sluttid under 3h förvånar mig inte.

Per Skarstedt. En debutant till i SM, men har sprungit Växjö Marathon i höstas. Tror Per är en långkubbare som håller jämn fart. Tid vågar jag inte gissa!

 

Mattias Vejklint. Är sist ut på listan. Tre SM. Stockholm Marathon och Mattias har inte funkat innan, men i år!?. Det är en ny Mattias som står på startlinjen som till och med kan skrämma marathon professorn Micke. Göteborgsvarvet gick som en dans i värmen på fina 1.24 och där fanns det mer  Jag gissar på en tid under 2.55.

Mattias är en som det ska bli riktigt spännande att följa!

Tack för mig. Ursäkta alla stavfel och konstiga ord
Gasellen som lever på hoppet om att en vacker dag kunna springa SM igen
pastedGraphic_7.pdf