Kalmarmilen

• 2 aug 2013

Här kommer några rader om Kalmarmilen skrivna av Pär Johansson

Så var det dags, kalmarmilen. Har gått och väntat på detta lopp ett tag, fick det i present.
Vi åkte ner på onsdag förmiddag och följdes av hällande regn hela vägen. Väl framme fortsatte regnandet och inte förrän det var dags för ungdomsloppen visade Kalmar upp sin blåa färg. Moa (-00) och Thea (-02) gjorde sin tävlingsdebut, det var roligt att stå vid sidan och heja på. ALK var också representerade av en sent anmäld Axel Evebring som vann klassen P11. Grattis!

10 km- loppet startade på larmtorget och framför mig hade jag några löparglobetrotters som åker runt och kammar hem prispengarna. De försvann direkt, annars var det lugnt på vägen. Vad som är bra är att det är publikvänligt och en kan lätt se de löpare en vill flera gånger, det peppar! Tack familj och släkt!
Ett jättefint lopp som springs förbi slott, längs med kalmarsund och förbi klassiska fredriksskans och med målgång i centrala Kalmar. Idylliskt!

Ett roligt och relativt lättsprunget stadslopp som rekommenderas till alla ALK:isar och andra.