Månadens profil......

  • 8 dec 2015

......... är en skidande, löpande, gympande, sprallig, tysktalande tvåbarnsmor nämligen........

..............Anna Davidsson

 

Vi fick en pratstund med Anna och hann ställa några frågor.

 

Ålder: 37 år

Yrke: Språklärare på Apladalsskolan

Familj: Maken och tillika PT:n Jonas 38 år, Clara 5 år och Emma 3 år.

Meriter? Mina bästa och snabbaste lopp har jag genomfört vid ALK´s klubbmästerskap, såklart. 20,11 på 5 km och 40.27 (?) på milen. Eller kanske att jag var något snabbare på 10 km på Annelundsrundan i Ljungby? 138:e dam på Lidingöloppet (tiden 2,29) med en amningsnatt som uppladdning. Varvet på 1,35. Alla rekord efter barnafödandet, så jag borde bli grymt snabb efter några barn tillJ!

Jag tränar fyra gånger i veckan. Tre löppass (ett kort, ett lite längre och ett intervall/löpteknik) och ett styrkepass i grupp som då oftast blir tabata, EFIT eller annan högintensiv träning med Gymmix.  Målsättningen är att delta i Charlottes gympa, men jag har svårt att komma upp ur soffan så sent på onsdagskvällarna (en dålig egenskap!)… Till våren kommer jag även leda intensivgympa med Gymmix. Denna alternativa träning vill jag slå ett slag för! Man får både kondition och intervall på samma gång!

Målsättningar löpåret 2016: Naja, inga speciella. Att utvecklas som löpare och förhoppningsvis kunna vinna TDOJ. Beroende på form så hade det ju varit häftigt att komma under 40 på milen. Men jag är ödmjuk. Nu när barnen inte är några bebisar längre finns det absolut mer tid för träning.

ALK har bara fördelar. Snabbheten kommer med motiverade medlöpare och glädjen att träna tillsammans är toppen för mig som inte är någon ensamvarg. Roligt och inspirerande med likasinnande.

Utvecklingsmöjligheter i klubben? Jag gillar träningsupplägget och tycker att utbudet är stort och varierat. Nu också med längdskidor som en nisch. Styrelsearbetet fungerar fint, även om Pia och jag ofta får styra upp grabbarna så vi inte tappar kursen heltJ.

Bästa löparminnet: När det kändes som om jag flög fram i spåret på Lidingöloppet. Höll vänsterfil och bara tog placeringar (även om det är viktigare att delta än att vinna), kändes lätt både uppför och nerför. T o m den beryktade Abborrbacken var ok. Däremot vill jag varna för Karins backe som ingen hade nämnt för mig innan loppet. DEN var jobbig!

Sämsta löparminnet: Hos min syster i Västerås sökte jag upp en löparklubb och hängde med på en backträning. Kanonbra pass, men min far som var barnvakt åt en 3-åring och en 10 månaders bebis som båda gallskrek i två timmar var mindre nöjd.  Att inte syrran vräktes från lägenheten på kuppen är mycket konstigt!

Bästa egenskap som löpare: Positiv, målmedveten och bra på att pressa mig.

Sämsta egenskap som löpare: Snackar för mycket med andra löpare när jag springer lopp (fast det är ju så trevligt att vara social).

 

Tack för pratstunden Anna och lycka till framöver inte minst med löpsäsongen 2016.