Medaljregn i terräng DM

• 25 apr 2016

Träningshelgen avslutades med Terräng DM i Markaryd. Friidrottsklubben i Strömsnäsbruk SK Graal var arrangör för detta evenemang.

Det har varit lite tunt med Alk-löpare i terräng DM, så i år försökte vi ändra på det.
Från noll till tretton är iaf ett steg framåt.

Några återbud på morgonen, men Roffes buss kunde iaf hämta upp 14 extremt tävlingssugna löpare.

Lennart Peterson WSK

Kändes mäktigt när vi gled in med vår stora 55-mannabuss med tonade rutor. Parkeringsvakten trodde kanske det skulle välla ut löpare. haha..

Vi hämta ut våra nummerlappar och därefter tog vi en promenad runt den 1000 m långa banan som skulle löpas i två varv för Alma och 4 varv för oss övriga.
Kändes direkt att den här banan skulle passa oss vältränade ALK:isar. Uppför är inga problem vi har ju Alk 8:an. Efter banbesiktningen var det dax för ombyte till tävlings kitt.
En del av oss gjorde som orienterare gör, åker ombytta och klara, det är ju inte fel men inte rätt heller.
Vi löpare byter om på tävlingsarenan så är det.
Vi blev hänvisade till en gympasal en kort promenad bort, som var låst.
Jag (Gasellen), Thomas, Stefan och Lennart bytte om på skolgården i sol och hagel. Karro ringde till tävlingsledningen och lyckades få dit busstransportören som hade till uppgift att transportera löpare till dusch och ombyte efter loppet och inte före. Det ingick inte i hans uppgift att öppna innan loppet , men han gjorde det. Nu var vi redo för race.

Först ut att springa var Alma som gjorde ett mycket fint lopp och slutade på en fin fjärde plats i F13 med tiden 10:28.

Efter ungdomarna var det dax för herrarna att springa 4 varv, 4000m.
Då vänder Aprilvädret från skönt löpväder i hagel och regn till sol och med solen kommer värmen (värmelopp).
Där står vi med Långärmat och några av oss har till och med långa tights. En tuta skickade iväg oss.
4km är en lurig distans, man kan inte hålla igen för mycket och inte trycka gasen i botten heller, lagom hårt ska det va! och sen ska man bara hålla i och helst öka tempot på slutet.
Vet inte hur dom andra sprang men själv fastnade jag lite i starten och hamnade i en lite kö, fast det kanske bara va bra. Hittade iaf Mattias Vejklints rygg i slutet på första varvet och höll den till och från men fick ge mig i utförsbacken på sista varvet.

Bäst sprang Anders Eckerström och knep Alk:s första medalj för dagen 2:a i M40 med tiden 14:31, 6sek från guldet, totalt 22:a

Johan Bolmstam kutade i mål på 15.04 plats 30. Hård öppning och lite obalans i kroppen efter Fredagsnöje.

Jonas Nilsson fixade klubbens andra medalj 3:a i extremt tuffa M45 klassen, totalt 39:a.

Mattias Ekman "maskinen" malde på och sprang på 15.55 plats 48.

Mattias Vejklint tog hand om 7:e platsen i M45 på tiden 16:31,totalt 56:a.

Stefan Gasellen Andersson en 8:e plats i M45 på tiden 16:34, totalt 59:a.

Robert Kilsberger hård öppning, slutade på en 11:e plats i M40 tiden 16:58, totalt 64:a.

Thomas Olsson ultralöparen en 9:e plats i M45 tiden 18:28, totalt 72:a.

Lennart Petersson WSK en 5:e plats i M60 tiden 18:49, totalt 76:a.

Stefan Molin skidåkaren, cyklisten, löparen sprang in som 10:a i M45 på tiden 19:06, totalt 78:a.

45 min efter männens start var det dax för kvinnorna att göra upp och då började det blaska och regna igen lyckosar!
Alla tre hade tydligen prickat in formtoppen och höll sig väl framme. Karro gick med längst fram och malde på i ett hårt tempo. Charlotte sprang upp sig varv för varv och Anna tuffade på i ett jämnt fint tempo.
Det blev så bra att våra Alk-tjejer fixade en lagsilvermedalj. Riktigt kul! Bra jobbat.

Karolin Kärrå 16.33 och en fin 5:e plats totalt
Charlotte Vejklint 17:48, 2:a i K40, totalt 10:a
Anna Petersson 19:16, 3:a i K45, totalt 25:a

En lyckad tur till Markaryd 6 medaljer Smiley smile Hoppas vi fyller en buss nästa år.