Racerapport Bokenäs triathlon

  • 16 jul 2016

Vad gör man en lördag i juli när man plötsligt slipper arbetets vedermödor?

Jo en snabb koll i tävlingskaldern och där hittade jag en tävling i olympisk distans. Plötsligt satt jag nu i bilen på väg mot Bokenäs. 
Väl på plats så hade det börjat regna.  Jag började med att kolla in växlingszonen och simningen, skulle vi verkligen runda alla bojar, såg väldigt långt ut. 
Strax efter ett gick startskottet och alla gav sig ut i vattnet och började simma. Jag hängde med skapligt och fick till andning på en gång. 
Till första bojen 700 meter andra 800 allt funkade som det skulle. Men därifrån och in missade jag totalt på navigationen simmade nästan 200 meter extra...
Upp ur vattnet och på cykeln. Nu väntade 40 km. Jag trampade på lite lugnt då  banan var väldigt kuperad. Den kördes över fyra varv. Jag hade fjärde cykeltid in i växlingen. 
Avslutningsvis väntade 10km löpning på en 5km slinga som får ALK8:an att likna finnvedsvallen.Total genomklappning fick gå i den värsta backen. Därefter var det stig och grusväg som också var väldigt kuperad. Ner mot varvning var det lika brant och så började det om igen en gång till.. 
Efter lång plåga så var det äntligen över .
Slutresultat: 2.28.43
Vid pennan 
Patrik 
Läs mer om lopp

http://idrottonline.se/BokenasIF/Triathlon/BokenasTriathlon