Budapest marathon

  • 11 okt 2016

Mattias, Charlotte och Micke sprang Budapest Marathon i helgen.

I helgen gjorde vi alla tre vår utlandsmaradebut. Vi dvs Micke, Mia, Charlotte och Mattias lämnade Värnamo fredag förmiddag och tog bilen till Skavsta flygplats. Väl där mötte Barbro och Jan Parniak upp, som fixar helguidade marathonresor utan kommersiellt intresse, se marathonguiderna.se.

Fredag och lördag gick åt till att bekanta sig med den fantastiskt vackra staden Budapest. Vi vandrade upp till slottet (tuff backträning), åkte båt i Donau och pastapartajade i målområdet. Att det var soligt och 12-13 grader varmt gjorde inte upplevelsen sämre.

På söndagen var det så dags för loppet. Ca 7000 löpare sprang marathonsträckan men samtidigt startade också en stafett och ett 30 kilomerslopp så det var gott om folk både på och utmed banan.

Charlotte Vejklint 3.37.00 

Banan och vädret var fantastiskt men jag fick slita från 20 km. Fötterna värkte, knäna skrek, höfterna gnällde och jag svor...ja, det var ingen dans på rosor! Jag är väldigt glad över att jag kom i mål. Trots mitt gnäll kan jag verkligen rekommendera Budapest marathon, men har du tänkt sätta pb avråder jag från sightseeing dagen innan