Månadens profil

  • 26 dec 2016

Månadens profil är ingen mindre än........

....en snabblöpande, ödmjuk, sympatisk läkare som har blivit en utav de stora profilerna i klubben de senaste två säsongerna utan att  för den skull tävla för ALK. Under den ödmjuka ytan döljer sig dock en riktig räv.....Första stora framträdandet i ALK gjorde han ihop med Anders Eckerström då det var orienteringsträning (hoppas ni kommer ihåg.....ngn stor orienterare är det inte) däremot i löpning så har vi ingen i klubben som når upp på han nivå. Han är också mannen bakom jullöpningen på Finnvedvallen som redan har blivit en klassiker.                    

Det är ingen mindre än Kristofer Tilderkvist som är månadens profil.

Här är intervjun med Kristofer.

Vem är du? En stor löparnörd som sysslat med löpning sedan 18-årsåldern och tävlar för Ryssbergets IK som har sin hemvist i Bromölla i nordöstra Skåne där jag också kommer ifrån. Efter avslutad  läkarutbildning i Lund valde jag att flytta till Värnamo i början av 2015 för att göra min AT. Det känns väldigt hedrande att bli utsedd till månadens profil.

 Ålder? Har med stor vånda passerat 30-årsstrecket i år.

 Yrke? I slutspurten av min allmäntjänstgöring (AT) till läkare

 Familj? Föräldrar och tre äldre syskon. Singel.

 Meriter och personliga rekord

10 km: 34:10

Halvmarathon: 1.12.27

Marathon: 2.37.50

 Min främsta merit är nog att bli 15e man på 2016 års SM i marathon

Träning Snittar fem träningspass och ungefär 8 mil i veckan. Favoritpasset är tröskelpass i stegrande fart. Hatpasset är korta intervaller med lång vila. För att kunna slå mina personliga rekord krävs en kombination av ökad mängd och mer intervaller.  

 Målsättning 2017? Huvudfokus blir på marathon där jag tror jag har min största kapacitet. Målet för 2017 blir att komma under 2.35. Ambitionen är också att springa någon eller några utlandsmaror.

 

Vad ser du för fördelar med att vara medlem i ALK? Det jag gillar med ALK är den starka gemenskapen och den goda stämningen. Jag som kommer utifrån har känt mig väldigt välkommen och inkluderad.

Något som kan utvecklas i klubben? Jag som kommer från en klubb som arrangerar en hel del tävlingar hade tyckt det varit kul med ett lopp i ALK:s regi. Gärna ett gemytligt stadslopp i samband med Värnamodagarna.

 Bästa löparminnet Förra årets Stockholm Marathon alla kategorier. Jag hade sett fram emot loppet i över ett halvår och har nog aldrig varit så fokuserad innan start. De sista fem kilometrarna var en pärs men också helt underbara. När jag kom in på Stockholms Stadion och insåg att jag skulle komma under mitt tidsmål 2.40 var det ren eufori.

Främsta egenskap God uthållighet och bra fartkänsla

Sämsta egenskap Begränsad spurt och uselt lokalsinne (Kristofer tänker nog här framförallt på Anders och sin framfart i Borgenskogarna våren 2015 red. anmärkning)

Rykten gör gällande att du ska flytta det kan väl inte stämma?? Ja, det blir flytt till Kristianstad i slutet av februari. Jag har tackat ja till ett sex månaders vikariat som läkare där. Huvudskälet stavas hemlängtan. Framtiden får utvisa om det är rätt beslut eller om jag återvänder till Värnamo.

Avslutningsvis vill jag skänka ett stort tack till alla i ALK som förgyllt min tid i Värnamo. Löpningen har aldrig varit så kul och givande som den varit under mina två år med er!

Tack så mycket för pratstunden Kristofer vi i ALK vill tacka dig för dina två år i Värnamo och hälsa dig välkommen tillbaka.  Vi kommer också passa på att försöka pressa dig maximalt på de träningspass som du kommer att göra med klubben innan du flyttar.