Skövde 6h

  • 12 mar 2017

Här kan du läsa om Micke och Ekmans långlöpning i helgen. Texten kommer att publiceras i Marathonlöparen nr 2 2017.

Jag hämtas upp av min klubbkompis Mattias Ekman 06.30. Måndagens snöstorm är nu ett minne blott. Plusgrader onsdag – fredag och sol från klarblå himmel utlovad gör att vi på uppvägen är hoppfulla om en trevlig dag. Premiär i Skövde både för Mattias och mig. Tävlingen hålls för 14:e året.  Som vanligt har nattsömnen varit sisådär natten innan vaknat och kollat på klockan var och varannan timme. Strax innan Skövde stakar vi upp målsättningen för dagen. Mattias tänker sig att springa 65km vilket innebär Pb med 1,5km och undertecknad siktar på ett resultat kring 74-76km.

Väl framme i Skövde blir vi hänvisade till ett hotellrum för att byta om inget jag upplevt tidigare men helt ok.

 

 Loppet drar igång 10.00

Micael Lindqvist

Känner mig fräsch i starten och vet att formen är god. Tar rygg på Dan Välitalo och Sophia Sundberg (som går i mål precis över 80km vilket visar sig vara svenskt rekord…..). Tvingas släppa efter en kissepaus men passerar maran på 3h 11min kanske lite för snabbt för efter maran fram till fem timmar är jag låååååångt ner i källaren. Vaknar till efter fem timmar och lyckas springa 72km totalt missnöjd med distanse men glad att jag inte klev av efter 4h

 Mattias Ekman

God form från start siktar på att klara maran på 3h45 och passerar på 3.36.56. Eftersom mitt mål är 65km blir jag lite nöjd och säker på att klara målet men får liksom Micke tvärstopp efter 4h och 15min. Får kämpa stenhårt mot egna huvudet i 1 h tid men när klockar passerar 5h inser att jag kan slå personbästa och krafterna kommer tillbaks och jag går in på 64,29 vilket är PB.

 Efter att vår sträcka blivit uppmätt går vi tillbaka till hotellrummet för att duscha. Åtta grabbar/gubbar enas om en dusch vilket innebär att det blir lite väntan som dock blir  trevlig då det fungerar som eftersnack av loppet. Som avslutning på skövdevistelsen serveras en fantastiskt välsmakande middag där det också hålls prisutdelning.

  Sammanfattningsvis vill vi tacka Reima Hartikainen och övriga arrangörer för ett felfritt och mycket trevligt arrangemang att det dessutom är årets vackraste dag gör inte saken sämre.

Resultatlista