God Jul och Gott Nytt År

  • 22 dec 2017

2017 går mot sitt slut och vi kan summera ännu ett framgångsrikt år.

Apladalens LK som bildades 3 november 2010 är nu en av Smålands största löparklubbar med strax över 200 medlemmar. Vi har både en topp och en bredd som visar sig genom ett otal segrar i tävlingar med både DM guld och SM medaljer som resultat men också en bredd då vi ofta kommer med dubbla busslass till tävlingarna. 

Under året har vi erbjudit fler aktiviteter än någonsin. Tisdags och torsdagsträningarna lever kvar liksom Charlottes styrkegympa och tourtävlingarna. Årligen återkommande är också reflexlöpning, ultraintervaller, grötlöpning, längskidskola, koloppet, barnens vasalopp, tomtelöpning, tomtejogg sommaravslutning mm. Nyheter för året har varit simträningarna, intervaller för tjejer och "storresan" till Lidingöloppet. Deltagarantalet på våra aktiviteter har legat ganska konstant från tidigare år möjligen ett litet uppsving för torsdagsintervallerna som vi under säsong har haft 15-20 deltagare på mot förra årets 10. 

Styrkorna i klubben är alla de galna påhitt som sker spontant av medlemmar  exempelvis resan till Bromölla där 17 stycken hakade på i början på november, inbjudan till långpass och intervallpass mm. Viktigt att alla medlemmar i klubben är aktiva och kommer med idéer samt är beredd att genomföra dem.

Ytterligare en styrka är att många (ca 25 medlemmar) fixar och jobbar kring klubben i trivselgruppen, träningsgruppen, styrelsen, skidsektionen, triathlonsektionen, som låsare av Borgenstugan mm. Det är en jättestyrka att vi är så många som jobbar med och runt klubben. Är du också sugen att hjälpa till så får du gärna höra av dig till oss.

Kollar man med medlemmar i andra löparklubbar runtomkring så är vi "kända" för vårt positiva, glada och lite "galna" jargong något som vi i klubben är stolta för. Ingen tävling är allvarligare än att man kan skämta om det - det är viktigare att man har skoj än att man vinner.

Hoppas att 2018 fortsätter i samma "goa" anda och att ytterligare nya galenskaper knackar på dörren. Det är vi medlemmar som gör aktiviteterna trevliga så glöm inte att fortsätt att bjuda till och dyk upp så ofta du kan på våra gemensamma aktiviteter. 

God Jul och Gott Nytt År

Micke