Köpenhamn Marathon

  • 14 maj 2018

Fyra stycken ALkare sprang Köpenhamn marathon i helgen

Den utlovade fighten mellan Mattias Ekman och Micael Lindqvist blev så äntlingen av och det blev precis så jämt och dramatiskt som det förutspåtts. Ekman öppnade hårt men efter ca 20km började Micke plocka in och vid 34 km så var de båda tillsammans. Ekman överraskade genom att haka på och det sprangs sida vid sida i 4-5 km. Slutligen lyckades Micke komma i mål 30 sekunder före men det var dramatiskt ända in på slutkilomtern. Micke kom in som 107:a på 2,52,55 och Matiias som 112:a på 2,53,25. 

En i veckan pollensjuk/förkyld Pär Johansson var tveksam till start in i det sista men lyckades piggna till dagen innan och sprang in på 3h 29 min en medioker tid för Pär men med tanke på omstänigheterna en bragd. 

Stefan Molin som var den enda utav oss som sprungit Köpenhamn tidigare tvingade bryta mellan 23-27km men var pigg och glad och vid gott mod efteråt då vi firade med pizza och öl.

Köpenhamn marathon ett riktigt bra lopp. Lättsprunget mycket folk längs banan och allmänt trevligt. Betyg 8 av 10 maratonlöpare.