Tävlingsrapport Victorialoppet

  • 17 jul 2018

Louise och Oscar sprang fantastiskt bra i Victorialoppet på Öland

I ett vindstilla Borgholm arrangerades på söndagskvällen Victorialoppet, ett lopp med cirka 2000 deltagare tävlandes i olika åldersklasser och distanser. Den 28-gradiga värmen var minst sagt påtaglig innan start, men längs banan kunde löparna svalka sig med hjälp av både vätskekontroller och sprutande vattenslangar.
För egen del hade jag sällskap av andra damer under nästan hela det 9 km långa loppet, vilket inte hör till vanligheterna. Benen kändes relativt pigga och efter att ha plockat placeringar under loppets andra hälft sprang jag i mål som sjunde dam på tiden 34.18. 
Oscar Carlsson (f.d ALK) sprang även han och var länge med i tätklungan beståendes av ett gäng afrikaner och Högbylöparen David Nilsson. Strax innan passering 8 km gjordes segerrycket vilket ledde till att klungan splittrades och Oscar kom i mål som sexa på tiden 27.11 (ett snitt på 3.01 min/km). 
Victorialoppet är ett mycket trevligt arrangemang, och vi kan varmt rekommendera er att springa längs Borgholms gator nästa år!
Louise Wanemark