Karros framgångsrika helg i Sälen

  • 25 aug 2018

Läs Karros härliga berättelse om debuten som traillöpare med en seger och en tredjeplats inom loppet av 24h

Bagheera Fjällmaraton Sälen 2018

Starten för 10km gick 
klockan 9.20 och jag var förberedd på en stigning som heter duga.
Ni som är bekanta med Lindvallen, så är det Gustavsbacken man ska springa uppför. 
Efter cirka 2km är vi uppe på fjället och jag blir lite fundersam över att jag inte har fler bakom mig, har jag redan sprungit fel? 
Jag fullkomligt hatar uppförsbackar och ni är nog några stycken som hört mig svära diverse ord på träningarna inför en uppförsbacke.
Men jag är på rätt väg och vi fortsätter på fjället över sten, bäckar och myr. Dimman ligger tätt och killen som ligger framför mig ser ut som en orienterare så jag tänker att det är en smart rygg att följa och vilket genidrag! För jag hade inte koll på vimplarna som satt lite varstans och ärligt talat så hade jag fullt upp med att kolla vart jag satte fötterna (tackar mina systrar för att dom sa åt mig att köpa terrängskor dagen innan) 

Efter denna stigning (330 höjdmeter) så 
kommer man till Stensjön och 5,6 km passeringen och nu ska vi tillbaka. Nu få fjälltrollen hålla sig undan för detta är min grej, nedförslöpning! 
Dimman har lättat, vi har medvind och solen i ryggen. Ner för slalombackarna i serpentiner, återigen över sten bäck och spång. Det kändes som att jag flög fram och njöt av att inte vara jagad av någon. 
Jag är lika glad som jag är chockad när jag springer över mållinjen på tiden 51:30 och få ställa mig på prispallen för andra dagen i rad! 

Kvällen innan så var det sprint (1km) och lyckades vinna... men det ska kanske tilläggas att de va ett klent startfält och fick springa med killarna... 

Ni som vill testa på fjällopp, bara gör det! 
Bagheera har även distanserna halvmara och mara. Välarrangerat och en väldigt härlig stämning. 
Just i Sälen är det redig Bolmstam-terräng. 
Mycket teknisk löpning, sten, spång, bäck och ospårat. Men icke att förglömma, naturupplevelsen är helt MAGISK!