Många ALKare sprang Lidingöloppet

  • 30 sep 2018

Läs deras egna kommentarer och analys från lördagens lopp.

ALK fick två stycken topp 100 placeringar på långa banan genom Louise Wanemark som blev 37:a och Fredrik Bolmstam som blev 87:a - Stort grattis till er.

Andreas Berg in på 2:44:42 och en bra putsning av fjolårets resultat. Lyckades slå bort de där tankarna som kommer ibland och som gör det lätt att slå av på farten. Nöjd också med att knäet som strulade nere i Falsterbo höll sig i schack så att det gick att springa hela vägen. Anmälan till 2019 känns given.

Anna Pettersson Mitt Lidingölopp 2018! Med 3 knackiga veckor innan start, så blev det ett riktigt bra lopp! Bra känsla , backarna kändes färre och mindre Kom in på 1:16:32 , 2 minuter bättre än förra åretJättenöjd! Ser framemot 2019!

Jonas Nilsson Hade ambitionen att knipa en silvermedalj i år men dom sista 3 veckornas förkylning o brist på träning tog ut sin rätt. Missade med knappa minuten men ändå helnöjd att det kändes så pass bra både under och efter loppet. Nästa år känns medaljen inom räckhåll.

Henrik Magnisson Vid start kändes allt bra och hade goda förhoppningar att slå förra årets tid på 2:22. Tyvärr blev det inte så,kroppen ville inte komma igång riktigt och tiden slutade på 2:26. Om än löpningen på denna resa inte var på topp för min del så har stämningen och gemenskapen inte lämnat mer att önska. ALK levererar än en gång en fantastisk löparresa.

Humlan 1:20:42 Premiär och därmed PB på LL15. Det gick över förväntan bra. Gjorde en mycket stark prestation och genomförandet var närmast perfekt. Hade kanske kunnat springa på lite tuffare första 2 km och det hade varit önskvärt om det gått att trycka lite hårdare sista 2 km. Men det är detaljer. Jag är mycket nöjd med dagen!

Elin Bolmstam Var grymt taggad innan loppet. Kände mig dock inte lika stark första milen då det var tungt, men tog mig igenom loppet och är supernöjd med tiden 3.04.

Lotta Rimark 1.24.04 Första gången på 15k. 
Nöjd med tiden och bra känsla hela loppet! Inte så farligt mycket backar... nästa år ska det gå fortare!

Fredrik Bolmstam Efter en vecka då jag varit lite småförkyld blev det en tuff första mil. Gick faktiskt riktigt segt och jag var oroväckande trött efter 10km. Men efter 15km började känslan vända och jag jobbade mig in i matchen. Flöt på riktigt bra fram till 25-26km och jag plockade många placeringar. Sista 3km var jobbiga, precis som de ska vara, särskillt när man fuskat med långpassen. Men nöjd med tiden 1,56,39. 

Niclas Sjögren Så har jag genomfört min första Lidingölopp 30 km som dessutom är mitt första långlopp på en distans som är längre än en halvmara. Förra följde jag med ALK och provade på Lidingö 15km, kände mig inte redo för en 30km då. Loppet gav mersmak så jag bestämde mig för att prova 30 km. Har i år ökat träningsmängden i syfte att klara 30 km. En förkylning i månadsskiftet Aug Sept satte lite käppar i hjulet för en optimal uppladdning, men några långpass fick jag till i.a.f. 
Efter mina förutsättningar så gjorde jag en bedömning att en sluttid på 
3.15 - 3.30 borde vara rimligt. 
Så var dags för start, hade seedat mig till startgrupp 6. Försökte hitta ett bra tempo redan från början som skulle kunna hålla hela vägen. Fick ganska tidigt sällskap med en kille från Ljungby som kände Mattias Vejklint. Vi sprang och småpratade av och till under loppet och det kändes bra att ha någon rygg att följa.  Han fick dock släppa sista milen. Loppet flöt på bra fram till ca 18-19 km. Nu började knäna ge sig till känna vilket gjorde att varje utförsbacke blev en pina och är det något man behöver på sista milen på Lidingöloppet så är det fräscha ben. Sista milen blev precis så slitig som befarat med 7 minuterstempo men lyckades ändå hålla ihop det bra tycker jag, försökte springa/ jogga hela vägen och aldrig gå. Med lite extra energi så gick att besegra både Aborrbacken och Karins backe. De var ju inte värre än backarna på ALK 8:an!!!  Men jag tog mig i mål på 
3:08:58 och klarade därmed min målsättning. Med ett annat träningsupplägg så ligger sub 3h inom möjligheternas gräns. I år var det två krånglande knän som satte stopp. 
Blir det något mer Lidingölopp då? 
Tål att tänka på, måste slicka såren efter detta lopp. Men tack alla ALK: are för gemenskap och som peppat så jag har kunnat utvecklas i min löpning.

Raimo Michelsen 15km-löparna bussades ut kl.8 på lördagen av vår löparekollega Christer Evebring. Vid start var det svag vind och ca 8grader och sol. Perfekt löparväder