Mangnus slog PB i New York

  • 6 nov 2018

Magnus Åhsberg slog till med den fantastiska tiden 2,46,47 när New York marathon avgjordes i söndags.

Magnus berättar om loppet:

”Kort” rapport från klassiska New York Marathon 2018 som gick i det närmaste perfekta löparförhållanden (om än lite för kallt för mig i enbart linne), strålande solsken, svag vind, ca 11grader och dryga 52000 startande. 
Arrangemanget är minutiöst planerat och det är enkelt att hitta rätt till allting. Jag saknade dock uppvärmningsmöjlighet innan start och att kunna gå på en toalett närmare än 20-25min innan start (nervositeten trycker på...), dom hotade med diskvalificering om man urinerade på bron. 
Loppet beskrivs som medelsvårt med böljande banprofil och 2 lite större stigningar vid broarna och en i slutet. 
Publikstödet var fantastiskt under stora delar av loppet, framför allt när man kommer tillbaka ner till Manhattan. Efter målgång så går man en bit genom Central Park med den ena gratulationen/ovationen efter den andra. Sluttiden blev nytt PB med tiden 2.46.47, ett klart bättre resultat än jag vågat hoppas på innan start.  
//Magnus

Magnus slog med denna sitt egna klubbrekord i M50. För att få perspektiv på denna tid så använder jag wawa:s omvandlingstabell vad gäller ålder och konstaterar att hans tid som 51 åring skulle motsvara  2h 31 minuter som senior. Vill påstå att med avseende på ålder så är detta den största löpprestationen hittills av någon tävlandes för ALK. Stort grattis Magnus.