VSM brons för David

• 4 mar 2020

David Peterson försvarade fjolårsbronset då han i helgen kom 3:a i VSM på 400m

David berättar om loppet:

Efter att ha varit sjuk en längre period och bland annat fått ställa in DM i Växjö en månad tidigare kom jag till Malmö med ganska lågt ställda förväntningar. Vi var sex löpare som kom till start på 400m i M35. Det blev två heat, först gick B-finalen och andra heatet gick A-finalen. Jag hamnade i andra heatet på bana tre. När segertiden i B-finalen stannade på 58,91 så tänkte jag att det kanske kan gå att "ta den tiden". Då var det dags för A-final och tävlingarnas sista start på 400m. Starten gick och löparen på bana 4 tog kommandot direkt i loppet. Jag gick istället i rygg på löparen innanför mig hängde med honom bra men kunde inte passera honom och slutade sist i loppet. Som tur var så slog jag segraren i B-finalen med sju hundradelar. Min tid blev då 58,84 och räckte till en bronspeng.