Prostsjön Triathlon Tour goes Vidöstern

  • 15 jul 2020

Andra deltävlingen av Prostsjön Triathlon Tour

Prostsjön Triathlon Tour ställdes inte in utan om till Hjälshammar och Vidöstern den 15 juli

 

Då vi inte kunde vara i Prostsjön pga dåliga vattenvärden så ställde vi om till Hjälshammar och Vidöstern istället. Andreas Bergs föräldrars sommarstuga vid Vidöstern blev istället utgångspunkten för onsdagens Triathlon Tour.

Med nästan ingen vind men med desto mer regn så gick touren av stapeln med en sprintdistans och en olympisk distans. Först ut var i vanlig ordning simning i Vidöstern följt av cykling och avslutningsvis löpning.

I sprintdistansen (750 m simning, 20 km cykel, 5 km löpning) så var det totalt fyra deltagare (två dam & två herr) där unge Timmy Ljung Stein imponerande vann strax före bästa dam, Mia Ekström och andra dam Angelica Bernstig.

I olympisk distans (1500 m simning, 40 km cykel, 10 km löpning) så var det totalt 8 herrar, ingen dam deltog, som gick i mål. Vann gjorde Cai Vogl, tvåa kom Dan Johnson och Fredrik Bolmstam knep tredje platsen som helt orutinerad triathlet, mycket imponerande att se.

Stort tack till alla deltagare som gjorde en fin tour trots mindre bra förutsättningar samt övriga som hjälpte till med att plocka fram, fixa mat och att plocka in allt på slutet. Extra tack till familjen Berg för lån av plats och Putte Q8 för glassen.

Vid tangenterna Helena och foto Magdalena