Värnamorullen 3 september

• 18 sep 2022

Värnamorullen 3 september 2022.

I strålande sol den 3 september gick 6:e Värnamorullen av stapeln med ungdomar, motionärer och elitåkare. Vi fick se världsåkare och ungdomar på samma bana, roligt och förhoppningsvis inspirerande för alla. Först ut var ungdomarna som körde 10 km och i fristil. Sedan följde elitåkare, 40 km, blandat med motionsklassen som åkte antingen 20 eller 40 km och klassisk stil.

De yngsta åkarna deltog i åldersklass D/H 11-12 10 km där vinnarna var Ester Grahn och Åke Backåberg. För Pölder Cup D/H 13—14 10 km vann Meja Fransson och Vilmer Wingskog Lindguist och i D/H 15-16 10 km vann Hanna Lidström och Tage Börjesson. För motionärer D/H 20 km så fick Clara Berlin och Fredrik Fri stiga högst upp på pallen och i D/H 40 km blev Sofia Skörde och Linus af Wåhlberg bäst för dagen. I elitklassen, som även är en Ski Classics Challengers och 157 XCC Rollerski Tour, 40 km så vann Ida Dahl och Emil Persson. Grattis till alla vinnare samt övriga pallplatser!

Vi hade också fördelen att få ha landslagets Johanna Hagström på plats som expertkommentator och prisutdelare och speaker för dagen var John Lindskog. En rolig dag med fina prestationer.

Ett extra stort tack till våra funktionärer, allt från förarbete och byggande samt funktionerande under dagen för att sedan riva hela eventområdet. Utan er hjälp blir det ingen tävling.

Tack även till alla våra deltagare och sponsorer för att ni möjliggör vårt lopp, Värnamorullen!