Vättenrundan 2023

  • 18 jun 2023

Läs om VCKs runda runt pölen

12:02 gick starten i Motala för ett 20-tal cyklister från Värnamos cykelkubb som hade målet sub 9. Varierande erfarenhet från de som deltagit upp till 25 gånger till de som gjorde premiär. I gruppen fanns 5 ALKisar Mimmi, Stefan, Andreas , Patrik J och Lovisa.

Det var varmt redan från start 23 grader vilket gjorde det extra viktigt att få i sig vatten och salter kontinuerligt. Det gick snabbt ner till Jönköping med medvind med ett snitt på 40 km/h. Efter Bankerydsbacken började motvinden men det flöt på i klungan som roterade kontinuerligt i en så kallad "belgisk kedja". Efter 120 km var första depåstoppet på 5 min, dags att trycka i sig mer energi. Vis halvvägs började kroppen känna av timmarna på cykeln rumpa och fötter började kännas av, men det fortsatte att flyta på framåt i bra tempo. Efter 210 km kom andra depåstoppet, målet började närma sig men fortfarande en bra bit kvar där mycket hinner hända. 

Gruppen hade haft ett jämnt och bra tempo men sista sträckan blev ryckig då gruppen hamnade bakom två större klungor. Det bromsades och gasades.

315 km avverkades på 8:48 och gruppen klarade därmed tidsmålet. Lyckan efter målgång är obeskrivlig.

Men nu känns det i rumpa och fötter!