Oslo

  • 18 sep 2023

Klubbresan till Oslo lockade till sig 12 stycken löpare. 4 stycken sprang maran, 4 stycken sprang halvmaran och 3 st milen.

Här nedan kan du läsa deras egna upplevelser från loppet

Maraton

Maria Hörnquist Anderstorps OK- Mitt tionde unika maraton sprangs i den norska huvudstaden på tiden 3:40:20. Jag är nöjd (på gränsen till mallig) och så glad att få göra det i lika nördigt sällskap. Loppet var en tvåvarvsbana som var oväntat kuperad, men vädret blev å andra sidan bättre än prognosen. Det var lagom många löpare på banan så jag hade alltid några bra ryggar/farthållare utan att det blev trångt. Researrangemanget ”ALKisar på Karl Johan” får riktigt högt betyg av mig. Tack! Visdomsord under resan: ”Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll. ”

Helena Andrén - Höll planen med tempot. Sluttid 3.50. Hade en dipp vid 25 km, och gick i sista backen uppför vid 38 km. Härligt med alla heja-rop från klubbkompisarna längs banan

Micael Lindqvist - 2,59,36 Gick trögt i början fram till 6-7 km sedan kändes det bättre och bättre. Skön känsla att komma upp till toppen av backen vid 39km och ha 3h gruppen efter sig. Kunde med en härlig känsla springa in på en tid precis under 3h. Bra stöd längs banan av påhejande ALKare.

Anders Nilsson Växjö LK - Har inte sprungit Oslo Marathon förut. Vad jag hade någorlunda koll på var att det skulle vara kuperat, vilket passare mig bra, samt att det är två varv. Första varvet flöt det på fint. Började känna mig lite trött efter ca 22km när Micke passerade mig & hade en lucka på ca 100 m resterande del av loppet. Sluttiden blev 2:59:44 vilket bara var 8 sekunder efter Micke i mål. SUB -3 timmar på denna banan är jag mycket nöjd med

Halvmaran

Mattias Ekman - Har känt mig sliten sen Göteborg Marathon för 2 veckor sen och träningen har gått sådär. Därför hade jag som förhoppning att endast försöka klara 1:30-1:35 i Oslo eftersom banan är ganska tuff på sina ställen. På lördagsmorgonen innan loppet så kändes det ändå ganska okej och eftersom halvmaran inte startade förrän 13:30 så kunde jag vara ute och heja på våra Marathonlöpare. Riktigt kul att se Micke springa in sub 3 på maran. Jag blev verkligen peppad av den energin. När jag startade loppet så hamnade jag precis bakom 1:30 flaggan och fick ligga bakom dem instängd i en klunga i över 4km eftersom banan var trång och det var omöjligt att få en lucka. Men jag försökte hålla humöret uppe och inte tänka på att jag tappat lite fart mot vad jag normalt brukar öppna i. Efter 5km så började fältet öppna upp och jag kunde trycka på rejält och sakta men säkert plockade jag in sekund efter sekund. Sjukt nöjd när jag svängde in på målrakan och klockan stannade på 1:27. Mycket bättre än väntat. Kan säga att jag tyckte faktiskt loppet var skönt och roligt hela vägen. Jag hade aldrig någon dipp.

Niclas Sjögren- Hade målet inställt på att klara halvmaran på under 2h, gick bättre än så 1.52.55, så jag är nöjd, bra känsla under hela loppet. Trevlig men tuff bana.

Stefan Molin -  2.03.48 bra dag i Oslo höll tänkt plan. Kul att springa med nummerlapp. Trivsam resa med ALKisar.

Thomas Jönsson - Tung dag på jobbet. Tid 2.04. Sega backar på slutet.

10km for Grete

Jonas Nilsson - 10 km på 47.02. Väldigt lättsprungen bana och go känsla efteråt. Hade en tuff kamp på upploppet mot en 7- åring och en synsvag - förlorade båda.

Dzenata Brandic - Fin bana. Känns bra. Tacksam för hejarklack.

Erica Sjögren - Tid: 1:22:21 Sträcka: 10 km for Grete Känsla: Detta var mitt första mil lopp och det var roligt, lite jobbigt och jag är nöjd med resultatet

Vi sammanfattar en fantastiskt trevlig resa med en blandning av löpning, kultur och umgänge.

Notera att Mattias Ekman flög till England och sprang en halvmara på söndagen på 1h 33min där han blev 2:a och att Magnus Andersson var med på resan och var anmäld till halvmaran men tvingades till DNS pga förkylning. Han gjorde dock en mycket bra insats som påhejare i publiken.