Lidingöloppet

  • 23 sep 2023

image: Lidingöloppet

Det klassiska 30 km Lidingöloppet lockade 7 ALKare. Detta är sedan 1982 världens största terränglopp och Lidingöloppshelgen bjuder på många olika distanser från 10-30 km och innebär en utmanande men vacker bana.

Totalt deltog 7 ALKare i Lidingöloppet 30km.

Stefan, David, Mattias och Mimmi åkte i gemensam bil upp till Lidingö med Stefan "Gasellen" som reseledare. Övernattning på luftmadrass och frukost i skolgympasal gav en riktigt nostalgisk Lidingöanda och är något som alla bör uppleva. Gassellen gör come back på sin hemarena och känner att han hittat hem igen till löpningen. Gör en stark come back på 2:43:18. Tätt följd av sonen David, bara 3 minuter efter. Kanske kan vi se mer av David på kommande ALK träningar.

Ekman hade en tuff dag på jobbet på en mycket tuff bana. Öppnade upp starkt bland eliten men fick känningar i knän och blev tvungen att gå. Men gav inte upp och kom i mål på lite över 3 timmar. Vi är fortsatt imponerade hur hans kropp klarar lopp efter lopp.

Patrik "Putte" gör en bra tid på 2:52:32. Även han en rutinerad löpare på Lidingös kuperade vägar, har sprungit uppför den beryktade Aborrabacken x antal gånger.

Även Natalie Ingelsten Krusell gör ett fantastiskt lopp och kommer under 3 timmar med 5 minuter tillgodo.

Två av våra tjejer i klubben springer in på silvermedalj tid (för damer under 2:38). Mimmi på 2:27:07 och Lovisa Svensson 2:37:22. Grymma tjejer!

Nu laddar vi för nästa års Lidinölopps resa med Gassellen som guide och med mysig övernattning i gympasal/ klassrum. Hoppas på stor uppslutning nästa år av ALK!