Vilken comeback av Louise

  • 30 sep 2023

image: Vilken comeback av Louise

Efter stora skadeproblem under en längre tid så var Louise Wanemark tillbaka på allvar igen.

Och vilken comeback det blev - seger i nystartade Borgen Outdoor Run 9,5km dessutom fick hon med sig ett helt gäng nyare ALKare från sin nybörjargrupp ( se bilden). Grattis också till Fredrik som blev trea i herrarnas lopp. 

Läs nedan Louise RR:

Vad gör man sista lördagen i september om man känner för att springa sig trött, ha kul och få upptäcka nya stigar i Borgenområdet? Jo, då gör man som 15 starka ALK:are gjorde idag på förmiddagen och springer det nystartade loppet Borgen Outdoor Run. Arrangören WSK (Värnamo Sportklubb) beskrev i sin inbjudan den 9,5 km långa banan som bitvis starkt kuperad med flera fina naturvyer och med ett varierande underlag genom löpning på elljusspår, i skidbacke, på skogsväg och mindre skogsstig. Som en av löparna som stod på startlinjen och som också tog sig i mål kan jag bara instämma i den beskrivningen - de 200 höjdmeterna som avverkades kändes både i låren och i antalet hjärtslag.

Ingen nämnd ingen glömd brukar man säga, men några insatser idag är väl värda att lyftas lite extra och då tänker jag på de fem tjejer ur nybörjargruppen som med bravur genomförde loppet. Fantastiskt bra jobbat! Att vara med på ett så pass tufft lopp - när man som några i gruppen knappt tränat löpning tidigare - är häftigt. Än mer imponerande då att ta sig i mål på tider strax över timmen på nästan en mils löpning i riktigt kuperad terräng. Undertecknad och tillika coach är stolt som en tupp idag!

Övriga ALK:are som kom till start återfinns i resultatlistan som kommer att publiceras på WSK:s hemsida (https://www.warnamosk.se/start/?ID=262787). Två pallplatser blev det till klubben genom Fredrik Bolmstam som trea bland herrarna, och jag själv som etta bland damerna. Nästa år hoppas vi att ännu fler klubblöpare kommer till start, för vi som var där kan verkligen rekommendera detta välarrangerade, lokala lopp. Och känner man att det känns som ett stort steg att tävla så kanske några ord från nybörjarna efter målgång kan inspirera - det är så roligt och peppande att vi gör detta tillsammans!