John Bauer trail

  • 15 okt 2023

image: John Bauer trail

Två ALKare utmanade i söndags det mycket kuperade loppet och med den långa strutsabacken. 

Vi fick efter loppet en pratstund med Teodor Norden som sprang 10km och Amanda Carlsson som sprang 18 km ...

Teodor: Premiär för John Bauerloppet 10 km för min del i helgen! Fick en bra uppladdning med loppet i borgen för 2 veckor sedan, och lyckades därefter på något sätt hålla mig frisk fram till dagens lopp. Upplever ändå att det här loppet va betydligt jobbigare,mycket tack vare strutsabacken i slutet. Backarna i borgen kommer kännas enkla efter den.

Sluttiden landade på 53:03 vilket jag är väldigt nöjd med även om jag va låångt efter segrande Gabriel Claesson på 40:17 

Amanda: Yes! Min upplevelse var positiv trots två gyttjebad. Det är ett otroligt vackert lopp där man vid flera tillfällen har utsikt över Vättern. Första 10 km gick hyfsat bra då det var många runt omkring som kunde peppa. Dock blev det kö på vissa ställen där det var trångt. Sista 8km var jag själv och det blev en kamp med mitt egna pannben men då kunde jag i alla fall hålla mitt tempo hela tiden. Två omgångar i strutsbacken känns rejält och tyvärr orkade jag inte springa hela vägen upp. Överlag nöjd med min prestation och kommer definitivt springa igen nästa år.

Grattis till två bra prestationer. Nästa år hoppas vi på fler ALKare på startlinjen.