Månadens profil

  • 29 okt 2023

image: Månadens profil

Hon gick med Louise Wanemarks nybörjargrupp i augusti och har sedan dess inte missat många gemensamma pass med klubben. Hon har varit med i tre månader men känns redan som en del av ALK gänget

Inte nog med att hon är med hon har dessutom visat sig vara både snabb och uthållig. Redaktionen fick en pratstund med ingen mindre än Natalie Ingelsten Krusell.

Hej Natalie vi börjar med gårdagens fantastiska lopp som du körde ihop med Louise Berätta.

Av olika anledningar kom jag inte iväg till Jönköping och startlinjen för Jönköping marathon 10k MEN jag var ruggigt sugen på att stänga säsongen med ett nytt PB på milen (jag hade sub45 i sikte och det gamla PBt var från Wärnamomilen i våras, 47.16). Därför frågade jag Louise om hon ville hjälpa mig att vara sällskap och hare. Hon har peppat, coachat och trott på mig hela hösten så varför inte idag också? Efter en dålig natt med barnen, en tidig morgon och en god frukost joggade jag ner till Ljusseveka och mötte upp Louise. Vi bestämde oss för att hålla 4.15-tempo och så körde vi. Louise manade mig till ett avslappnat steg där jag skulle göra min grej. De första 5 km gick fint och vi småpratade om det ena och andra. Därefter blev jag tystare och tystare men med mer ansträngd andning. Efter Prostsjön började Louise prata om att sub43 var i sikte och mina hjärnspöken torterade mig med att marginalen säkert skulle vara på fel sida igen. Jag bet i fick nog till och med en spurt, korsade skylten med 10km, stannade klockan och såg 42.55 (!). Trött, lättad och ruggigt nöjd! Det hade ALDRIG gått utan Louise, tack! Nu stänger jag tävlingssäsongen 2023 och blickar framåt mot nya utmaningar och förhoppningsvis nya PBn 2024!

och så till de vanliga månadens profilfrågorna

Vem är du?

Natalie Ingelsten Krusell, ALK-medlem sedan augusti23 då jag kom med genom nybörjargruppen. Sprungit ett par lopp sedan 2015, men de senaste 2-3 åren mer taggat.

Ålder: 30 år

Yrke:

Lärare på mellanstadiet på Mossleskolan, just nu föräldraledig till årsskiftet (Hon måste ha haft en bra lärare på högstadiet när hon väljer det som yrke red. anm.)

Familj:

Gift med Gustav (som också gärna springer) och vi har två söner Wilmer (4,5 år) och Folke (1 år i november).

Meriter och personliga rekord:

Får väl ändå säga att jag utvecklats och lyckats prestera bra under årets säsong. Helsingborg halvmaraton (1.42.49), lidingöloppet (2.55.10), 5 km (21.01), 10km (42.55). Träning: 3-4 löppass i veckan fördelat på intervall, distans och långdistans, ibland med vagn. 2 styrkepass i hemmagymet och så en hel del promenad och cykel som vardagsmotion.

De senaste veckorna har kroppen svarat bra och återhämtat sig snabbt efter träning vilket gjort att träningsvolymen kunnat ökats. Hoppas snart kunna införskaffa en spinningcykel som komplement i hemmagymet!

Målsättning 2024: Vill ju såklart pressa tider på både mil och halvmara, vet inte om sub40 och sub1.40 är rimligt? Spanar ju även på silvertiden på Lidingö, det hade varit fränt. 2024 baklänges blir ju 42, vågar jag en mara?

Fördelar med ALK:

Att jag tar ut mig på intervaller och lite smått börjar tro på min kapacitet! Tycker också det är roligt att träffa och sporras av andra löpglada människor!

Vad kan utvecklas i klubben:

Måste man springa så fort på distanspassen? (nej det måste man inte hoppas vi får igång flera långpassgrupper under vinter och nästa säsong red anm) 

Och när tränas tekniken och löpstyrka egentligen?  (läser du detta Louise Wanemark red anm) Det hade jag gärna sett mer av! Det var löptekniken som fick mig att anmäla mig till nybörjargruppen.

Bästa löparminne:

Förutom att jag och Gustav dejtade med löprundor så får jag nog säga målgången på lidingöloppet. Tyckte det var ett helt fantastiskt lopp och sprang med ett leende på läpparna hela tiden. Hade byggt upp så mycket nervositet och föreställningar inför loppet under flera år (hade hämtat nummerlapp 2021 men halsont på tävlingsdagen = DNS) och när jag är i mål och får krama familjen kom det faktiskt en tår. Det var så himla gött att jag fixat det och dessutom klarat 3h! Främsta egenskap som löpare: Har ju fått många komplimanger för mitt löpsteg  skämt åt sido, jag får min träning gjord och skjuter sällan upp planerade pass.

Sämsta egenskap som löpare: Mina hjärnspöken.

Tack för pratstunden Natalie och lycka till med löpningen, jobbet och familjelivet (jag vet att det kan vara svårt att få ihop pusslet men att det alltid går att lösa)

Om Natalie: Nästa år tippar jag att du är nere och snuddar på 40 minuter på milen och lägger dig strax över 1h30min på halvmaran. Maradebut gör du i oktober i Växjö.