Månadens profil

  • 29 dec 2023

image: Månadens profil

I augusti gick hon med i Louise nybörjargrupp och några månader senare är hon med på alla våra aktiviteter. En glad, positiv och träningsvillig tjej som vi hälsar välkommen till ALK.

Låt mig presentera Amanda Carlsson

Hej Amanda vad trevligt att du är villig att svara på några frågor. Först frågan Vem är du?

Amanda Carlsson, jag är medlem i ALK sedan i augusti då jag gick med i nybörjargruppen. Tränat till och från de senaste 10 åren genom både styrka och kondition. Jag har tidigare gjort en Svensk klassiker men sedan pausat konditionsträningen. Ville ta upp min träning ordentligt igen, vilket jag gjorde genom att först genomgå en PT-utbildning och sedan gå med i ALK. Jag är väldigt nyfiken av mig och älskar att lära mig nya saker och se hur långt jag kan pressa mig.

Ålder?  29 år.

Yrke?

Högstadielärare på Gröndalsskolan i ämnet Svenska som andraspråk. Familj? Jag och min katt Paloma.

Meriter och personliga rekord? 

Jag är nog mest stolt över tjejmilen där jag sprang min första mil under timmen och sedan Lidingöloppet med tiden 3:37, 38 minuter snabbare än första gången jag sprang Lidingöloppet.

Hur tränar du?

I vanliga fall 3 löppass i veckan fördelat på intervall, distans och långdistans, men har nu fått byta ut en del av distanspassen till cykel istället för att vara snäll mot mina benhinnor. Det brukar också bli 3-4 styrkepass på gymmet.

Målsättning 2024?

Ta mig igenom mitt första HOKA och klara Lidingöloppet under 3 timmar.

Vad ser du för fördelar med att vara medlem i ALK?

Det är mycket lättare att ta sig ut på en löparrunda i dåligt väder om man vet att man inte behöver göra det själv. Självklart är det även lättare att pressa sig själv under både intervaller och distanspass när man är i gott sällskap!

Något som kan utvecklas i klubben?

Kanske mer löpteknik, fick bra tips under nybörjargruppen men hade gärna sett mer av det. Om det finns möjlighet hade en mellangrupp på distanspassen varit bra, jag upplever att hoppet kan vara lite stort mellan de två grupperna som finns idag.

Bästa löparminnet?

Svårt att säga just ett minne men får nog säga John Bauer Trail Run. Det var vacker utsikt, jag lyckades ta mig igenom 18km i terräng, två omgångar i Strutsabacken och fastnade verkligen för den typen av lopp. Ser verkligen fram emot HOKA Torekov-Båstad!

Främsta egenskap som löpare?

 Jag är målmedveten och disciplinerad. Har jag bestämt mig för något ger jag oftast inte upp förrän jag är klar. Det är även sällan jag står över ett träningspass.

Sämsta egenskap som löpare?

Jag är envis vilket leder till att jag ibland pressar kroppen lite för hårt och inte lyssnar på vad den behöver.

Tack för pratstunden Amanda fantastiskt trevligt att du valt att vara med oss i ALK och lycka till på Sylvesterloppet på söndag , Hoka Torekov Båstad i vår och Lidingöloppet i höst.